Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Düsseldorfin kentällä surtiin omaisia

Useat Germanwingsin lentäjät kieltäytyivät lentämästä onnettomuuden jälkeen

Ulkomaat
 
Sascha Schuermann AFP
Saksalaiskoulun oppilaat surivat lentoturmassa kuolleita tovereitaan Haltern am Seessa tiistaina.
Saksalaiskoulun oppilaat surivat lentoturmassa kuolleita tovereitaan Haltern am Seessa tiistaina. Kuva: Sascha Schuermann AFP

Düsseldorfin lentokentän vip-tilassa oli vielä tiistai-iltana kymmeniä ihmisiä, jotka olivat muutamia tunteja sitten kuulleet suru-uutisen.

Germanwingsin lennon 4U9525 piti laskeutua Düsseldorfiin hieman ennen puoltapäivää. Sen matka päättyikin maahansyöksyyn keskelle Ranskan Alppeja, kauas asutuksesta.

150 ihmistä ei koskaan saapunutkaan lentokentän tuloaulaan. Nyt heidän omaisensa yrittivät lentokentällä saada kaikki mahdolliset tiedonmurut onnettomuudesta.

"Oli äärimmäisen tärkeää tavoittaa omaiset ensimmäisten tuntien aikana. Omaisille tämä on ollut heidän elämänsä kauhein päivä. Heille tarkoitetussa tilassa on ollut erittäin surullinen, koskettava tunnelma", sanoi Düsseldorfin lentokentän tiedottaja Thomas Kötter.

Uhrien perheet ja ystävät olivat eristetyssä vip-tilassa, jonka oviaukon peitoksi oli tuotu kangassermit. Paikalla oli yli sata avustustyöntekijää ja psykologia.

Lufthansan tytäryhtiö Germanwings ei julkaissut koneessa olleiden matkustajien listaa.

Lentokoneessa oli 150 henkeä, joista 67 oli saksalaisia. Läntisessä Saksassa sijaitseva Haltern am Seen pikkukaupunki koki suuren menetyksen, kun Barcelonan lähellä opintomatkalla olleet 16 lukiolaista kuolivat maahansyöksyssä.

Germanwings oli tiistaina perunut noin 30 lentoa. Sen lentäjät tai muut miehistön jäsenet olivat kieltäytyneet lentämästä, ja yhtiö ilmoitti illalla ymmärtävänsä näiden ratkaisun. Onnettomuuskoneen kapteeni oli lentänyt konetyypillä yli 6 000 lentotuntia. Koneessa oli maanantaina ollut teknisiä ongelmia nokkatelineen luukussa, kertoi Der Spiegel -lehti.

Lähtöaulassa Germanwingsin toimiston edessä kierteli pitkä jono vielä myöhään tiistaina. Esimerkiksi Madridin-kone oli peruttu ja Graciela de la Cruz oli jonottamassa uutta lentoa.

"Olin lähdössä perheeni luo Madridiin, mutta lento peruttiin. Saksassa asuva äitini ei olisi halunnut, että lennän onnettomuuden jälkeen. En kuitenkaan usko, että sellaista sattuisi kahta kertaa", de la Cruz sanoi.

Saksan liittokansleri Angela Merkel matkustaa tänään keskiviikkona onnettomuusalueelle Etelä-Ranskaan. Ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier ja liikenneministeri Alexander Dobrindt lähtivät paikalle tiistaina.

Tiina Rajamäki HS
Düsseldorf

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat