Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoisen talon pääfloristin epäillään saaneen potkut – Michelle Obama kyllästyi liikaan rönsyilyyn

"Esteettiset erimielisyydet" johtivat Valkoisen talon kukista vastanneen eroon

Ulkomaat
 
Bill O'Leary / Getty Images
Laura Dowling kuvattiin juhlaillallisia varten suunnittelemansa kukka-asetelman kanssa Valkoisessa talossa 2010.
Laura Dowling kuvattiin juhlaillallisia varten suunnittelemansa kukka-asetelman kanssa Valkoisessa talossa 2010. Kuva: Bill O'Leary / Getty Images

Tällä viikolla Valkoisessa talossa on puhuttu Israelista, Iranista, Afganistanista ja Syyriasta. Mutta kulissien takana on käyty ruusujen sotaa, kertoo The Washington Post -lehti.

Se kertoi tiistaina laajassa artikkelissa, että Valkoisen talon pääfloristi Laura Dowling on kaikessa hiljaisuudessa "saatettu ulos" talosta. Lehden haastattelemat syväkurkut eivät tienneet, miksi presidenttiparin kukka-asettelija oli joutunut äkilliseen epäsuosioon.

Dowling itse julkaisi lakitoimistonsa kautta tiedotteen, jossa hän amerikkalaiseen tapaan kertoi halunneensa "kokeilla jännittäviä uusia mahdollisuuksia ja seurata intohimoaan kukkataiteen ja designin puolella". Suomeksi tämä tarkoittaa, että hän sai potkut.

Alkoi myrsky kukkamaljakossa. Presidenttiparin yksityiselämästä ei tiedetä paljon, ja siksi jokainen mahdollinen skandaali herättää Washingtonissa kiihkeää uteliaisuutta. Mistä on kyse? Miten Obamat kohtelevat alaisiaan? Kuihtuvatko kukat Valkoisen talon puutarhassa?

Keskiviikkona The Washington Post oli saanut lisätietoa nimettömistä lähteistä (kukaan ei suostu puhumaan nimellään, koska Washingtonin kukkapiirit ovat kuulemma liian pienet): kyse oli sovittamattomista makueroista presidentin puolison Michelle Obaman ja Dowlingin välillä. Dowlingin rönsyilevät ja suurelliset kukka-asetelmat eivät enää ole Michelle Obaman makuun, sillä Yhdysvaltain ykkösnainen on ajan myötä mieltynyt yhä enemmän moderniin, pelkistettyyn tyyliin.

Mitä merkitystä pääfloristin potkuilla sitten on?

Ei ehkä paljon verrattuna Israeliin, Iraniin, Afganistaniin tai Syyriaan. Mutta Michelle Obaman tyyliä niin vaatteissa kuin sisustuksessa seurataan Yhdysvalloissa yhtä herkeämättä kuin kuninkaallisia Euroopassa. Kuten hovissa, hänen valintansa ohjaavat sitä, mihin amerikkalainen keskiluokka panee rahansa.

Nyt ranskalaiset rönsyt ovat ilmeisesti out, ja pelkistetty, 1950-lukulainen modernismi in. Tähän tyyliin Michelle on sisustanut myös Valkoisen talon vanhan ruokasalin, jota vierailijat pääsivät katsomaan ensimmäistä kertaa helmikuussa.

Jos olisin pohjoismaalainen suunnittelija, minulla voisi olla juuri nyt Michellelle asiaa.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat