Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin julisti laittavansa ulkomaiset agentit kuriin

"Tarkoitus on mustamaalata Venäjän johtoa"

Ulkomaat
 

Venäjän presidentti Vladimir Putin hyökkäsi torstaina voimakkain sanoin ulkomaista rahoitusta saavien kansalaisjärjestöjen kimppuun.

Putin puuttui asiaan turvallisuuspalvelu FSB:n kollegiolle pitämässään linjapuheessa.

"Lännen tiedustelupalveluiden yritykset käyttää kansalaisjärjestöjä ja poliittisia liikkeitä hyväkseen tavoitteidensa saavuttamiseksi eivät ole päättyneet", Putin julisti FSB:n johdolle hallituksen lehden Rossiskaja Gazetan mukaan.

"Tarkoituksena on ennen kaikkea mustamaalata Venäjän johtoa ja horjuttaa Venäjän sisäistä tilannetta."

"Tässä tarkoituksessa suunnitellaan jo toimia vuosien 2016 ja 2018 vaalikampanjoiden ajaksi", Putin sanoi viitaten edessä oleviin parlamentti- ja presidentin vaaleihin.

Presidentin mukaan tiedustelupalvelut paljastivat viime vuonna 52 läntisten tiedustelupalveluiden kumppania ja 290 ulkomaista agenttia.

"Me olemme valmiita vuoropuheluun opposition kanssa", Putin sanoi ja vakuutti vallanpitäjien kuuntelevan perusteltua kritiikkiä.

"Mutta on aivan älytöntä antautua keskusteluun niiden kanssa, jotka toimivat ulkoa tulevien käskyjen mukaan, vieraiden valtioiden tai valtion etujen puolesta."

Putinin mukaan Venäjän vallanpitäjät tulevat jatkossakin kiinnittämään huomiota kansalaisjärjestöjen saamaan ulkomaiseen rahoitukseen ja puuttumaan laittomuuksiin kovalla kädellä.

Venäjän oikeusministeriö rekisteröi nykyisin kansalaisjärjestöjä "ulkomaisiksi agenteiksi", virallisesti niiden ulkomailta saaman rahoituksen perusteella.

Tulilinjalle on joutunut muun muassa Venäjän vanhin ihmisoikeusjärjestö Memorial, jonka alkuperäinen tehtävä on Stalinin aikaisten vainojen paljastaminen ja uhrien kunnianpalautus.

Putin puuttui puheessaan myös Naton vihamielisyyteen ja yritykseen "horjuttaa ydintasapainoa" sekä terrorismiin, lännen harjoittamaan propagandasotaan ja Ukrainan tilanteeseen.

Viimeksi mainitussa presidentti ilmoitti Venäjän pitävän kiinni oikeudestaan auttaa apua tarvitsevia ja tukea kumppaneitaan.

"Venäjän niin sanotuksi kesyttämiseksi käytetään koko keinovalikoimaa poliittisesta eristämisestä ja taloudellisesta syrjimisestä täysimittaiseen tiedotussotaan ja erikoispalveluiden menetelmiin", Putin arvioi.

"Mutta Venäjällä sellaiset temput eivät toimi, eivät ole toimineet eivätkä tule toimimaan."

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat