Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krematorio tahtoisi lämmittää Osloa

Krematorio ei saa lupaa jakaa tuottamaansa energiaa kaukolämpöverkkoon

Ulkomaat
 

Norjan pääkaupungissa Oslossa sijaitsevan Alfasetin krematorion johtaja ei ole saanut lupaa jakaa krematorion tuottamaa energiaa kaupungin kaukolämpöverkkoon, kertoo norjalaislehti Vårt Land.

Krematorion johtaja Anne Margrethe Brøndelsbo kertoo pyytäneensä saada liittää krematorio kaupungin sähkölaitoksen Hafslund Varmenin verkkoon, jotta sen neljän tuhkausuunin tuottamaa lämpöä voitaisiin käyttää talojen lämmittämiseen.

Sähkölaitos ei suostunut pyyntöön, koska ei pidä sitä kannattavana. Sen mukaan krematorio ei sijaitse riittävän lähellä lämpöverkon putkistoja, ja lisäksi lämmöntuotannon pitäisi olla tasaista.

"Kolmanneksi, tähän liittyy eettisiä ongelmia", sähkölaitos perustelee päätöstään.

Alfasetin krematorio on rakennettu siten, että sen tuottamaa lämpöä voidaan kuitenkin hyödyntää krematoriorakennuksen ja sen yhteydessä olevan kappelin lämpimänä pitämiseen.

Tanskassa useiden krematorioiden tuottamaa lämpöä hyödynnetään lähialueiden lämmöntuotannossa, Vårt Land kertoo. Esimerkiksi pääkaupunki Kööpenhaminan eteläpuolella sijaitsevan Ringstedin krematorio tuottaa lämpöä 600 kotitalouden tarpeisiin.

Turun Sanomien mukaan Turussa alettiin vuonna 2009 ensimmäisenä Suomessa hyödyntää krematorion tuottamaa lämpöä siunauskappelin lämmittämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat