Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä uutisoitiin Niinistön boikotista lakonisesti

Presidentti Niinistö ei osallistu voitonpäivän juhliin Moskovassa ensi toukokuussa

Ulkomaat
 
Sergei Karpuhin AFP
Sauli Niinistö tapasi Vladimir Putinin tämän virka-asunnolla helmikuussa 2013.
Sauli Niinistö tapasi Vladimir Putinin tämän virka-asunnolla helmikuussa 2013. Kuva: Sergei Karpuhin AFP

Presidentti Sauli Niinistön päätös jäädä pois Moskovan ensi toukokuun voitonpäivän juhlista uutisoitiin Venäjällä keskiviikkona ja torstaina laajasti mutta enimmäkseen ilman kommentteja.

Useimmat tiedotusvälineet kertoivat samalla myös Norjan ja Hollannin pääministereiden tehneen saman päätöksen.

Osa tiedotusvälineistä ei lyhyessä uutisessaan kertonut Niinistön perusteluita, osa kertoi boikotin liittyvän kansainväliseen tilanteeseen ja Ukrainan kriisiin. Newsbalt-uutistoimisto oli lisännyt sähkeensä loppuun toimituksen kommentin, jonka mukaan "Suomen presidentille ovat luultavasti [natsien nujertajia] läheisempiä ne Suomen armeijan sotilaat, jotka osallistuivat hitleriläisten rinnalla Leningradin piiritykseen".

Samalla uutissivustot muistuttivat virallisten tahojen aiemmista, kitkeristä kommenteista toukokuun 9. päivän juhlien boikotoijille.

Venäjän EU-lähettiläs Vladimir Tšižov nimitti maanantaina joidenkin EU-maiden jättäytymistä pois Hitlerin nujertamisen 70-vuotisjuhlista "vastenmieliseksi kampanjaksi, joka ei tee kunniaa siihen osallistuville poliitikoille ja joka loukkaa fasisminvastaisessa taistelussa kaatuneiden venäläisten sotilaiden ja heidän maanmiestensä kunniaa".

Presidentti Vladimir Putin ja hänen hallintopäällikkönsä Sergei Ivanov arvostelivat viime viikolla voitonpäivän boikotoijia yrityksestä kirjoittaa toisen maailmansodan historiaa uudelleen.

Valtiollisen Ria Novosti -uutistoimiston mukaan muutamien länsijohtajien poisjäänti ei latista voitonpäivän suurjuhlaa. Sitä vietetään 70 venäläisessä kaupungissa, ja 28 kaupungissa järjestettäviin suuriin sotilasparaateihin osallistuu yhteensä yli 78 000 ihmistä ja tuhansittain sotakalustoa.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat