Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saudi-Arabia pimitti Jemen-operaatiotaan USA:lta

Saudi-Arabia kertoi Jemenin-operaatiosta Yhdysvalloille vasta viime hetkellä

Ulkomaat
 

Huthikapinalliset valtasivat laajoja alueita Jemenissä perjantaina, vaikka Saudi-Arabian johtama liittouma pommitti heitä jo toista päivää.

Pohjoisesta levittäytyneet huthit saivat ensimmäisen jalansijansa etelärannikolta, kun he valtasivat Shoqran sataman sata kilometriä Adenista itään, kertoivat paikalliset asukkaat uutistoimisto Reutersille.

Pääkaupunki Sanaasta ensin Adeniin ja sieltä Saudi-Arabiaan paennut Jemenin presidentti Abd Rabbu Mansur Hadi saapui perjantaina Egyptin Sharm el-Sheikhiin, jossa Arabiliiton maiden edustajat keskustelevat viikonloppuna Jemenin tapahtumista.

Huthien kanssa liittoutunut Jemenin entinen presidentti Ali Abdullah Saleh puolestaan toivoi, että liittouma ja huthit laskisivat aseensa ja suostuisivat YK:n välittämiin neuvotteluihin, kertoi uutistoimisto AFP.

Tieto torstain vastaisena yönä alkaneista Saudi-Arabian johtamista ilmaiskuista saavutti Yhdysvallat vasta viime hetkellä. Asiasta kertoi Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän-päämajan komentaja Lloyd Austin senaatin kuulemisessa torstaina.

Jos Saudi-Arabian itsenäinen ote Jemenin-operaatiosta pitää paikkansa, se kielii Yhdysvaltain suoran vaikutusvallan heikkenemisestä Lähi-idässä.

Saudi-Arabia on perinteisesti ollut Yhdysvaltain lähin liittolainen Lähi-idässä Israelin jälkeen.

Austinin mukaan Saudi-Arabia oli sanonut jo viikkoja sitten Yhdysvalloille, että se puntaroi suoraa aseellista puuttumista Jemenin konfliktiin.

Kun Austinilta kysyttiin, milloin hänelle kerrottiin ilmaiskujen aloittamisesta, vastaus oli "juuri ennen niiden käynnistämistä", kertoi AFP.

Saudi-Arabian Yhdysvaltain-suurlähettiläs Adel al-Jubeir on sanonut maansa tehneen pikapäätöksen sotilasoperaation käynnistämisestä, koska huthikapinalliset lähestyivät satamakaupunki Adenia.

"Huoli oli, että jos menetämme Adenin, niin mitä sitten tehdään", hän sanoi toimittajille Washingtonissa torstaina.

Huthit ovat Saudi-Arabian verivihollisen Iranin liittolaisia. Saudi-Arabia väittää, että shiialainen Iran tukee aseellisesti shiialaisia hutheja, jotka ovat nopeasti vallanneet laajoja alueita Jemenistä.

Sunnalainen Saudi-Arabia pelkää, että huthit saavat hallintaansa koko Jemenin, joka on Saudi-Arabian etelänaapuri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat