Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Germanwingsin lentäjän kotona oli psyykenlääkkeitä

Entisen tyttöystävän mukaan Lubitz halusi jäädä historiaan

Ulkomaat
 
HS–REUTERS
Animaatio näyttää Germanwingsin turmakoneen viimeiset hetket
Animaatio näyttää Germanwingsin turmakoneen viimeiset hetket
Barcelonasta Dusseldorfiin matkannut Germanwings-lentoyhtiön kone putosi Ranskan Alpeilla tiistaina 24. maaliskuuta 2015. Turmassa kuoli 150 ihmistä. HS:n videografiikka näyttää turmalennon viimeiset vaiheet.

Lentoyhtiö Germanwingsin turmakoneen perämies Andreas Lubitz on ollut lukuisten neurologien ja psykiatrien hoidossa, kertoo sanomalehti Welt am Sonntag.

Saksalaislehti on haastatellut Düsseldorfin poliisilaitoksen tutkijaa, jonka mukaan Lubitz kärsi vakavasta ylirasituksesta ja hänellä oli vaikea masennus. Lehtitietojen mukaan hän oli hoidossa masennuksen vuoksi myös vuonna 2009.

Poliisi teki kotietsinnän Lubitzin asuntoon onnettomuuden jälkeen. Sieltä löytyi muun muassa useita psyykenlääkkeitä.

Lehden mukaan Lubitzin olisi pitänyt olla sairauslomalla 19.–26. maaliskuuta. Hän ei kuitenkaan toimittanut sairauslomamääräystä työnantajalleen. Lisäksi asunnosta löytyi revittyjä sairauslomatodistuksia.

Lubitzin epäillään ohjanneen tiistaina Germanwingsin lentokoneen tahallaan vuorta päin. Onnettomuudessa kuolivat kaikki koneessa olleet 150 ihmistä.

Entinen tyttöystävä kertoi iltapäivälehti Bildtille Lubitzin sanoneen, että jonain päivänä kaikki tuntevat hänen nimensä.

Perämies kertoi entiselle tyttöystävälleen myös olleensa psykiatrisessa hoidossa. Lentoemäntä, josta Bild käyttää nimeä Maria W., seurusteli Lubitzin kanssa viime vuonna.

"Hän ei juuri puhunut sairaudestaan", 26-vuotias nainen totesi saksalaislehdelle. Lentoemännän mukaan Lubitz tajusi terveysongelmien estävän hänen suuren unelmansa: Lufthansan kaukolennot. Germanwings on Lufthansan tytäryhtiö.

HS–Reuters
Helsinki/Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat