Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 60 kuollut Adenin taisteluissa Jemenissä

Ulkomaat
 

Adenin satamakaupungissa Jemenissä käydyissä taisteluissa on kuollut kolmen päivän kuluessa ainakin 61 ihmistä ja haavoittunut 203, sanoi kaupungin terveysjaoston johtaja Al-Kheder Lassuar uutistoimisto AFP:n mukaan.

Taisteluita on käyty huthikapinallisten ja presidentti Abd Rabbu Mansur Hadin hallinnolle uskollisten joukkojen välillä. Samalla Saudi-Arabian johtama liittouma on tehnyt ilmaiskuja huthikapinallisia vastaan Jemenin muissa osissa jo kolmatta päivää.

Liittouma suunnittelee 5–6 kuukauden mittaista sotilasoperaatiota Jemenissä, kertoi uutistoimisto Reuters. Uutistoimiston tiedot perustuvat liittoumassa mukana olevan maan diplomaattilähteeseen.

Iskuja jatketaan Reutersin saamien tietojen mukaan niin pitkään, että YK:n hyväksymä rauhan- ja vallanjakosopimus pannaan täytäntöön. Sopimusta ei ole arabivaltioiden mukaan noudatettu sen jälkeen, kun huthit valtasivat pääkaupunki Sanaan viime syksynä.

Reutersin lähteen mukaan Jemenin huthikapinallisia tukeva Iran todennäköisesti sekaantuu sekasortoiseen tilanteeseen epäsuorasti. Iran saattaa kehottaa shiia-aktivisteja Bahrainissa, Libanonissa tai Saudi-Arabian itäosassa aseellisiin hyökkäyksiin, sanoi Reutersin lähde.

Persianlahden arabimaat heräsivät huthien uhkaan tammikuussa, jolloin satelliittikuvat paljastivat kapinallisten asettaneen pitkän matkan Scud-ohjuksia lähelle Saudi-Arabian rajaa Pohjois-Jemenissä, sanoi Reutersin diplomaattilähde.

Ohjukset oli lähteen mukaan suunnattu Saudi-Arabiaa kohti. Niiden kantomatka on noin 250–650 kilometriä.

Jemenin armeijalla on Reutersin mukaan noin 300 Scud-ohjusta, mutta valtaosan niistä uskotaan joutuneen huthikapinallisten ja entisen presidentin Ali Abdullah Salehin tukijoiden käsiin.

Jemenin sekasortoista tilannetta on yleisesti pidetty sunnalaisten arabivaltioiden ja shiialaisen Iranin sijaissotana.

Iran on julkisesti kiistänyt tukevansa huthikapinallisia aseellisesti, ja se on tuominnut liittouman iskut Jemenissä kovasanaisesti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat