Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteiset turvallisuusjoukot arabimaille toteutuvat

Taistelut eri puolilla Jemeniä jatkuivat sunnuntaina

Ulkomaat
 

Egyptin Sharm el-Sheikiin kokoontuneet arabimaiden johtajat ilmoittivat sunnuntaina yhteisten turvallisuusjoukkojen perustamisesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Joukot perustettiin vastauksena muun muassa Jemenin ja Libyan levottomuuksille ja ääri-islamistisen Isis-järjestön toiminnalle Syyriassa ja Irakissa. Arabimaiden yhteiset turvallisuusjoukot ovat Egyptin presidentin Abdel Fattah al-Sisin idea.

Joukkojen järjestäytymisessä voi mennä kuukausia. Edelliset vastaavanlaiset yritykset ovat kompastuneet arabimaiden hajanaisuuteen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Egyptin ulkoministeri Sameh Shukri on sanonut, että turvallisuusjoukot olisivat vapaaehtoiset. Valtioiden ei siis olisi pakko osallistua niiden kokoamiseen. Se antaisi jäsenmaille joustovaraa, jos vastaan tulee erimielisyyksiä.

Joukot perustettiin sen jälkeen, kun Saudi-Arabia kykeni kokoamaan kymmenen valtiota shiialaisia huthikapinallisia vastaan, jotka etenivät nopeasti Jemenissä. Saudi-Arabian johtamat iskut Jemenissä alkoivat torstaina.

Taistelut eri puolilla Jemeniä jatkuivat sunnuntaina. Saudi-Arabian joukot pommittivat pääkaupunki Sanaan lentokenttää. Ranskalaisen Le Figaro -lehden haastattelemien paikallisten asukkaiden mukaan tämä oli ensimmäinen kerta, kun nimenomaan lentokenttä oli pommitusten kohteena.

Kymmeniä ihmisiä on kuollut yhteenotoissa satamakaupunki Adenissa viime päivinä. Uutistoimistojen mukaan ainakin 38 ihmistä kuoli sunnuntaina eteläisessä Shabwan maakunnassa, jossa huthit taistelivat heimojoukkoja vastaan.

Saudi-Arabia ei ole päättänyt, lähettääkö se myös maajoukkoja Jemeniin, kertoo maan Yhdysvaltain-suurlähettiläs.

Jemenin valtiollinen johto ja maassa työskennelleet ulkomaalaiset ovat viime päivinä pyrkineet pois maasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat