Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigerian vaaleja sävyttivät satunnaiset väkivaltaisuudet

Viranomaiset avasivat sunnuntaina uudestaan 300 äänestyspaikkaa

Ulkomaat
 

Hämmennys ja satunnaiset väkivaltaisuudet sävyttivät Nigerian parlamenttivaaleja, joiden äänestysaikaa jatkettiin paikoin sunnuntaille.

Uutistoimisto Reuters kertoi, että opposition kannattajat kiistivät eteläisen Riversin alueen tulokset ennen kuin niitä oli edes julkaistu. Opposition APC-puolue syytti presidentti Goodluck Jonathanin olevan aktivistien tappamisen takana ja arvosteli äänestyksen olevan huijausta.

Pohjoisissa kaupungeissa Kanossa ja Kadunassa äänestys sen sijaan sujui Reutersin mukaan rauhallisesti.

Terroristijärjestö Boko Haramin jäseniksi epäillyt asemiehet tekivät useita hyökkäyksiä äänestyspaikoille Nigerian koillisosassa ja tappoivat ainakin 14 äänestäjää, Reuters kertoo. Yksi kuolleista oli oppositiopoliitikko.

Myös uutistoimisto AFP raportoi väkivaltaisuuksista.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon onnitteli kuitenkin Nigeriaa siitä, että maa onnistui pitämään Boko Haramin hyökkäyksistä huolimatta pääosin rauhalliset vaalit.

Perjantaina Boko Haramin kerrottiin tappaneen ainakin 25 ihmistä Koillis-Nigeriassa. Boko Haram oli ilmoittanut ennalta, että se aikoo häiritä vaaleja.

Nigerian viranomaiset päättivät jatkaa osassa maata äänestysaikaa sunnuntaille, koska äänestäjien henkilöllisyyden todentamiseen käytetyt biometriset tunnistuslaitteet eivät toimineet kunnolla varsinaisena vaalipäivänä lauantaina.

Tekniset ongelmat häiritsivät jopa presidentti Jonathanin äänestämistä lauantaina. Myös Nigeriassa yleiset sähkökatkot vaikeuttivat äänestämistä.

Parlamenttivaaleissa on ehdokkaita yhteensä 28 eri puolueesta. Presidentiksi pyrkii 14 ehdokasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat