Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amnesty: Venäjä vaientaa Krimin tataarien median

Viestimet eivät uskalla jatkaa toimintaansa syytteiden pelossa

Ulkomaat
 

Krimin tataarien riippumattomat tiedotusvälineet vaikenevat yhtä lukuun ottamatta keskiviikon vastaisena yönä, väittää ihmisoikeusjärjestö Amnesty International. Syynä ovat järjestön mukaan Venäjän viranomaisten mielivaltaiset rekisteröitymisvaatimukset.

Amnestyn mukaan viranomaiset eivät ole suostuneet rekisteröimään lehtiä, verkkosivuja eivätkä radio- ja tv-kanavia, vaikka hakemukset on tehty ajoissa. Tiedotusvälineet eivät uskalla jatkaa toimintaansa huhtikuun 1. päivän määräajan umpeuduttua sakkojen ja syytteiden pelossa.

"Tämä räikeä hyökkäys ilmaisunvapautta vastaan, joka on naamioitu hallintotoimeksi, on raaka yritys tukahduttaa riippumaton media, vaientaa toisinajattelijat ja loukata Krimin tataarien yhteisöä", Amnestyn Euroopan ja Keski-Aasian varajohtaja Denis Krivošejev sanoo.

Venäjä vaati kaikkia Krimin tiedotusvälineitä rekisteröitymään vuosi sitten Krimin miehityksen jälkeen. Amnestyn mukaan tataarien rekisteröitymiset on torjuttu. Ainoa tähän mennessä rekisteröity tataarien tiedotusväline on sanomalehti Jeni Dunja.

Televisiokanava ATR:n varajohtajan Lilja Budžurovan mukaan lähetykset loppuvat keskiviikon vastaisena yönä, sillä muutoin luvassa ovat yli 80 000 euron sakot sekä mahdolliset syytteet ja takavarikot.

Myös tataarinkielinen uutistoimisto QHA, radioasema Maydan, verkkosivu 15.minut.org, sanomalehti Avdet ja aikakauslehti Jildiz on jätetty rekisteröimättä. Lisäksi rekisteröimättä ovat lastenlehti Armantših ja lastenkanava Lale.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat