Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matkustajat tajusivat tilanteen

Ulkomaat
 

Marseillen syyttäjä Brice Robin kuvailee Germanwingsin koneen mustan laatikon tallentamaa lentokapteenin ja perämiehen välistä keskustelua lennon ensimmäisen 20 minuutin aikana "täysin normaaliksi". Perämies Andreas Lubitz vastaa lentäjän ohjeisiin "lakonisesti". "Vastaukset ovat lyhyitä, ei ole mitään varsinaista keskustelua."

Kello 11.27 Lentokone saavuttaa 11 600 metrin lentokorkeuden.

11.30 "Germanwings yksi-kahdeksan-golf" vahvistaa lennonjohdolta (DSNA) saamansa viestin. Lentäjä pyytää perämiestä ottaamaan koneen ohjauksen vastuulleen. Nauhalta kuuluu istuimen työntäminen taakse ja oven sulkeutuminen. Tutkijat arvioivat lentäjän lähtevän vessaan.

11.31 Lubitz on yksin ohjaamossa. Kone menettää lentokorkeutta. Sitä varten täytyy pyörittää kääntönappia. Flightradar24-sivuston mukaan koneen autopilotti asetetaan 29 metrin korkeuteen. Lennonvarmistuskeskus Eurocontrol toistaa ohjelmoidun lentokorkeuden radion kautta.

Tutka rekisteröi koneen laskeutuvan 17,8 metriä sekunnissa. Lennonjohto yrittää saada radioyhteyden koneeseen, mutta ei saa mitään vastausta.

Lentäjä haluaa takaisin ohjaamoon. "Nyt voi kuulla useampia kapteenin huutoja, joissa hän vaatii päästä ohjaamoon."

Äänitteeltä kuuluu myös koputuksia. Perämies ei reagoi. "Hän ei ole sanonut sanaakaan sen jälkeen kun lentäjä on lähtenyt ohjaamosta."

11.35 Lennonjohto ilmoittaa kansainvälisissä säännöissä määritellyn hätätilanteen "DETRESFA Distress Phasen" ja tiedottaa tilanteesta Ranskan pelastusviranomaisille. Kone on 7 600 metrin korkeudessa.

11.36 Lennonjohto yrittää ottaa radioyhteyden koneeseen. Ohjaamosta ei lähetetä hätäsignaalia.

11.40 Lento 4U9525 katoaa tutkan näytöstä. Viimeinen näkyvissä ollut lentokorkeus on noin 1 890 metriä. Tutkijoiden mukaan äänitteellä kuuluu perämiehen hengitys. "Se ei ole juuri sydänkohtauksen saaneen ihmisen hengitystä", Robin sanoo.

Hälytysäänet menevät päälle, niillä on tarkoitus varoittaa koneen miehistöä laskeutumisesta. Ohjaamon ovea hakataan kovaa. Matkustajat huomaavat tilanteen vakavuuden nyt, sillä matkustamosta alkaa kuulua huutoja.

11.42 Lennonjohto ilmoittaa Ranskan pelastusviranomaisten johdolle, että kone on kadonnut tutkasta.

11.49 Sotilashelikopterit nousevat Ranskassa ilmaan ja suuntaavat kohti viimeistä tutkassa näkynyttä koneen sijaintia.

12.10 Helikopterilentäjät löytävät maahan syöksyneen koneen osia. Kone on törmännyt vuorenseinään noin 700 kilometrin tuntinopeudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat