Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina: Hyökkäykset idässä enimmäkseen rauhoittuneet

Tulitauko on pääosin pitänyt

Ulkomaat
 
Dimitar Dilkoff AFP
Etyjin tarkkailija tutki auton jäänteitä Mariupolin lähellä maanantaina.
Etyjin tarkkailija tutki auton jäänteitä Mariupolin lähellä maanantaina. Kuva: Dimitar Dilkoff AFP

Hyökkäykset ja iskut itäisessä Ukrainassa ovat alkaneet vähentyä, Ukrainan viranomaiset tiedottivat tiistaina. Ne eivät kuitenkaan tulitauosta huolimatta ole täysin loppuneet.

Viimeksi maanantaina Ukrainan armeija ilmoitti yhden sotilaansa kuolleen ja kolmen haavoittuneen yhteenotossa Venäjän tukemien Itä-Ukrainan kapinallisten kanssa.

Tiistaina raportoitiin ammuskelua ja kranaattitulta erityisesti Donetskin lentokentän lähistöllä, mutta myös Šyrykonessa Mariupolin rannikkokaupungin itäpuolella. Rintamalinjojen välisessä pienessä Šyrykonessa tulitauko ei ole käytännössä pitänyt lainkaan.

Myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin tarkkailijat ovat raportoineet päivittäin ammuskeluja ja tuoreita kranaattien jälkiä.

Pääsääntöisesti tulitauko siis kuitenkin on pitänyt. Uutistoimisto AFP:n mukaan maan itäosissa on uskallettu alkaa korjata sodan tuhoamia kiskoja ja paikallisjunat ovat alkaneet liikkua kuukausien tauon jälkeen.

Tilanne on kuitenkin yhä kireä ja jännittynyt, eikä täyttä varmuutta helmikuussa solmitun tulitauon pysyvyydestä ole.

Tiistaina Puolan puolustusministeriö ilmoitti kouluttavansa 50 ukrainalaista sotilasneuvonantajaa osana sotilasliitto Naton pyrkimystä vahvistaa Ukrainan puolustusta. Ministeriön mukaan muut Nato-maat suunnittelevat samanlaista koulutusta.

Puola on ollut yksi äänekkäimmistä Venäjän arvostelijoista Ukrainan sodan aikana.

Venäjä ja Ukraina kiistelevät myös kaasusta, jota Ukraina tarvitsee Venäjältä. Venäjä suostui tiistaina jatkamaan kaasutoimituksia entisellä sopimuksella vielä kolme kuukautta, AFP kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat