Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat: Musta laatikko todistaa turmakoneen tahallisesta tuhoamisesta

Germanwingsin perämies kasvatti koneen nopeutta ennen törmäystä

Ulkomaat
 
Turmakoneen toinen musta laatikko löytyi torstaina.
Turmakoneen toinen musta laatikko löytyi torstaina.

Germanwingsin turmakoneen perämies ohjasi koneen tarkoituksella vuoristoon, tutkijat ilmoittivat perjantaina analysoituaan myös koneen toisen mustan laatikon tietoja.

Keskustelua ohjaamossa nauhoittava musta laatikko oli saatu tutkittua jo aiemmin, mutta teknisiä lentotietoja tallentava musta laatikko löytyi maastosta vasta torstaina.

"Alustavien tutkimusten mukaan ohjaamossa ollut ohjaaja käytti automaattiohjausta laskeakseen koneen sadan jalan [30 metrin] korkeuteen", Ranskan onnettomuustutkintakeskus BEA ilmoitti perjantaina käytyään torstaina läpi mustan laatikon tietoja.

"Sen jälkeen, useita kertoja laskeutumisen aikana, ohjaaja sääti automaattiohjausta nostaakseen koneen nopeutta", tutkijat lisäsivät.

Barcelonasta Düsseldorffiin matkalla olleessa koneessa oli 150 ihmistä, kun se paiskautui vuoristoon Etelä-Ranskassa 24. maaliskuuta. Kaikki koneessa olleet kuolivat.

Varsin nopeasti selvisi, että perämies Andreas Lubitz oli turman sattuessa yksin ohjaamossa. Ensin löydetyn mustan laatikon tietojen perusteella selvisi, että hän oli estänyt kapteenin pääsyn ohjaamon tämän poistuttua todennäköisesti vessaan.

Sittemmin on selvinnyt, että Lubitz, 27, kärsi ilmeisesti vakavasta masennuksesta. Vähän ennen lentoa hän oli etsinyt internetistä tietoja itsemurhatavoista.

Jussi Niemeläinen HS
Tiina Rajamäki HS
Helsinki/Berliini

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat