Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrori-iskuun osallistui "loistava tuleva juristi"

Ulkomaat
 

Kenian viranomaisten mukaan viime torstain veriseen hyökkäykseen Garissan yliopiston kampukselle osallistui kenialaisen virkamiehen poika Abdirahim Abdullahi, joka oli Nairobin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan kasvatti.

Kenialaisessa ja kansainvälisessä mediassa Abdullahia on luonnehdittu menestyneeksi opiskelijaksi, jolla oli edessään "loistava ura asianajajana". Hän on somalialaistaustainen Kenian kansalainen, jonka on kerrottu valmistuneen vuonna 2013 ja sen jälkeen työskennelleen pari kuukautta pankissa.

The Star -lehden haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Abdullahi oli haaveillut liittymisestä joko iskun takana olleeseen al-Shabaab -järjestöön tai Isis-järjestöön. Hänen isänsä Abdullahi Daqare toimii paikallisjohtajana Manderan piirikunnassa Somalian rajan tuntumassa.

Abdullahi ja kolme muuta hyökkääjää saivat surmansa noin viisitoista tuntia kestäneen verenvuodatuksen päätteeksi. Ainakin viisi muuta iskuun osalliseksi epäiltyä on pidätetty.

Abdullahin osallisuus iskuun osoittaa, kuinka Somaliaa terrorisoiva al-Shabaab-järjestö on onnistunut ujuttamaan lonkeronsa myös Keniaan.

Järjestö on uhannut Keniaa myös muilla iskuilla, koska Kenian armeija osallistuu järjestön vastaisiin taisteluihin Somaliassa.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta kertoi tv-puheessaan lauantaina, että terrorismin vastainen taistelu on muuttunut entistäkin vaikeammaksi, koska "aiemmin tavallisiksi ja harmittomiksi" oletetut ihmiset voivat syyllistyä terrorismiin.

Kenyattan mukaan al-Shabaab on "eksistentiaalinen uhka tasavallallemme", koska terrori-iskujen suunnittelijat ja rahoittajat ovat sulautuneet syvälle osaksi kenialaista yhteiskuntaa.

Garissan hyökkäyksessä sai surmansa ainakin 148 ihmistä, ja se on pahin terrori-isku Keniassa sitten vuoden 1998 pommitusten, jotka kohdistuivat Yhdysvaltain suurlähetystöihin Kenian pääkaupungissa Nairobissa ja Tansanian pääkaupungissa Dar es Salaamissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat