Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki esti pääsyn Twitteriin ja Facebookiin

Ulkomaat
 

Turkin viranomaiset estivät maanantaina pääsyn Twitteriin, Youtubeen ja Facebookiin. Eston syynä ovat sosiaaliseen mediaan lähetetyt kuvat radikaalien vasemmistolaisten sieppaamasta syyttäjästä, jota osoitettiin aseella. Tuomioistuin teki estopäätöksen yksityishenkilöiden valitusten perusteella.

Aktivistit sieppasivat turkkilaisen syyttäjän Istanbulissa viime viikolla. Panttivankitilanteessa kuoli kaksi sieppaajaa ja syyttäjä.

Turkin isoimmat internet-palveluntarjoajat ryhtyivät estämään pääsyä sosiaalisen median sivuille iltapäivällä.

Hürriyet-sanomalehdelle haastattelun antanut palveluntarjoajien liiton pääsihteeri Bülent Kent kertoi, että "operaatio jatkuu edelleen" ja kaikkien palveluntarjoajien odotetaan ottavan estot käyttöön lähiaikoina.

Hürriyetin mukaan viranomaiset ovat määränneet kaikkiaan 166 verkkosivua estettäviksi, koska niissä julkaistiin valokuva siepatusta syyttäjästä. Mukana on myös sanomalehtien sivustoja.

Syyttäjä Mehmet Selim Kiraz joutui panttivangiksi Istanbulin oikeustalolla maaliskuun 31. päivänä. Kiraz kuoli vammoihinsa sairaalassa kahdeksan tunnin sieppausdraaman päätteeksi.

Myöhemmin maanantaina viranomaiset ilmoittivat, että Facebookin esto on poistettu, koska yhtiö on suostunut viranomaisten vaatimuksiin. Myös Twitterin esto oli määrä poistaa, neuvottelut Youtuben kanssa jatkuivat.

Turkki esti pääsyn Youtubeen ja Twitteriin edellisen kerran maaliskuussa 2014. Tuolloin sivustoilla julkaistiin nauhoite, jonka väitettiin todistavan, että silloisen pääministeri Recep Tayyip Erdoğanin sisäpiiri olisi korruptoitunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat