Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeenkin on tuotu Portugalin alkukantaisia rotuja

Ulkomaat
 

Portugalissa on kymmenkunta alkukantaista työkoirarotua, joista kahden tilanne on kriittinen. Kauriin- ja villisianmetsästyksessä pärjännyttä isokokoista podengoa uhkaa sukupuutto. Häviämässä olleen serradeairesinpaimenkoiran vitsauksena ovat perinnölliset sairaudet sisäsiittoisuuden vuoksi.

Lähellä katoamista olivat myös portugalinvesikoirat. Rotu kehittyi kalastajien avuksi Portugalissa mutta oli katoamassa täysin 1930-luvulla. Erinomaisiksi uimareiksi kouliintuneet koirat jäivät yhä useammin veneistä rannalle kalastustapojen muuttuessa.

Azorien saarilta kotoisin oleva yrittäjä Vasco Bensaude alkoi elvyttää rotua. Portugaliin avioitunut, maineikas naishärkätaistelija Conchita Cintrón esitteli vesikoirat amerikkalaisille seurapiireille 1960-luvulla.

Nyt ehkäpä tunnetuimpia portugalinvesikoiria ovat Bo ja Sunny – Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman ja hänen vaimonsa Michellen lemmikkikoirat.

"Rotu oli suosittu jo ennen Obamoita ja varmaan tunnetumpi ulkomailla kuin meillä", Portugalin kennelliiton edustaja Manuel Loureiro Borges kertoo.

Suomeenkin on tuotu Portugalin alkukantaisia koirarotuja. Kiinnostus muiden maiden harvinaisuuksiin on Borgesin mukaan kaikin tavoin lisääntynyt maailman koiraharrastajien keskuudessa.

"Kansainvälisissä koiranäyttelyissä näkee yhä useammin harvinaisia rotuja. Näiden koirien omistajat korjaavat helpommin palkintoja, eihän lemmikillä ole omassa sarjassaan montaa kilpakumppania", hän nauraa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat