Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valkoiselle poliisille syyte aseettoman mustan ampumisesta USA:ssa

Ulkomaat
 

Yhdysvaltalainen valkoihoinen poliisi on saanut syytteen aseettoman, pakenevan tummaihoisen miehen murhasta.

Epäilty murha tapahtui Etelä-Carolinassa lauantaina. Silminnäkijän kuvaamalla videolla poliisi näyttää ampuvan kahdeksan laukausta kohti pakenevaa miestä, minkä jälkeen mies tuupertuu maahan.

Silminnäkijän videon julkaisi alunperin The New York Times -lehti. Videon toimitti lehdelle uhrin perhe ja asianajaja.

Yhdysvalloissa on aiemmin noussut laajoja mellakoita, kun valkoinen poliisi on ampunut tummaihoisen, aseettoman ihmisen.

Poliisi oli pysäyttänyt 50-vuotiaan miehen liikenteessä rikkinäisen takavalon takia, kertoo The Huffington Post -lehti. Sen jälkeiset tapahtumat on kirjattu poliisiraporttiin osin toisin kuin mitä myöhemmin julkaistulla videolla nähdään.

"Kun olet väärässä, olet väärässä. Ja kun teet huonon päätöksen – ei ole väliä oletko viranomainen vai kadulla kävelevä kansalainen – sinun on elettävä päätöksesi kanssa", North Charlestonin kaupunginjohtaja Keith Summey kommentoi syytettä.

Missourin Fergusonissa syttyi suuria mellakoita viime vuoden elokuussa, kun valkoinen poliisi oli ampunut aseettoman mustan miehen. Poliisia ei syytetty, koska hänen todettiin toimineen itsepuolustukseksi. Poliiseja vastaan on vastaavista ampumisista nostettu vain harvoin syytteitä, mikä on kiihdyttänyt syytöksiä poliisin rasismista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat