Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jemen saa vihdoin kansainvälistä apua

Ainakin 540 ihmistä on kuollut väkivaltaisuuksien alettua

Ulkomaat
 
Paula Paukku
Mohammed Huwais AFP
Jemeniläismies käveli ilmaiskuissa tuhoutuneiden autojen ohi keskiviikkona Jemenin pääkaupungissa Sanaassa.
Jemeniläismies käveli ilmaiskuissa tuhoutuneiden autojen ohi keskiviikkona Jemenin pääkaupungissa Sanaassa. Kuva: Mohammed Huwais AFP

Jemeniin lääkkeitä kuljettanut avustuslaiva pääsi keskiviikkona satamaan Adenissa maan eteläosassa. Avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja onnistui tuomaan 2,5 tonnia lääkkeitä maahan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun huthikapinalliset hyökkäsivät Adeniin ja Saudi-Arabian liittouma aloitti ilmaiskut kapinallisia vastaan maaliskuussa.

Saudi-Arabian johtama arabiliittouma on pommittanut Jemenissä edenneitä huthikapinallisia runsaan viikon ja lähettänyt aseita näitä vastaan taisteleville ryhmille.

Huthit ovat shiioja, ja Saudi-Arabia syyttää shiialaista Irania näiden tukemisestä. Iran kiistää tuen. Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona lisänneensä asetoimituksiaan hutheja pommittavalle Saudi-Arabialle.

Jemenissä on kuollut ainakin 540 ihmistä sen jälkeen, kun väkivalta kiihtyi maaliskuun puolivälin jälkeen, Maailman terveysjärjestö WHO sanoi keskiviikkona. Unicefin mukaan yli 100 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Adeninlahden toisella puolella Djibouti ja Somalia ovat alkaneet vastaanottaa pakolaisia Jemenistä, kertoo uutistoimisto AFP.

Avustusjärjestöt eivät ole pystyneet saamaan apua perille taistelujen vuoksi. Punainen risti on vaatinut Jemeniin tulitaukoa, jotta avustuskoneet pääsisivät maahan. Ilmatilaa käytännössä hallitseva Saudi-Arabia ei ole tähän vielä suostunut.

"Adenissa sota on joka kadulla, joka kulmassa . . . Monet eivät pysty pakenemaan", sanoi Kansainvälisen Punaisen ristin tiedottaja MarieClaire Feghali AFP:n mukaan.

Keskiviikon taisteluissa Adenissa kuoli yli 20 ja haavoittui yli 70 ihmistä kapinallisten tulitettua kaupunkia panssarivaunuilla ja kranaatinheittimillä, kertoo uutistoimisto AFP. Lääkärilähteiden mukaan suurin osa uhreista oli siviilejä.

Jemen on Arabian niemimaan köyhin valtio, jossa on käynnissä useita konflikteja. Myös terroristijärjestö al-Qaida on aktivoitunut tuoreiden taistelujen aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat