Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iranin korkein johtaja ajatolla Khamenei vesittää ydinsopua

Khamenei varoitti Yhdysvaltojen "paholaismaisista" aikomuksista

Ulkomaat
 

Iranin pappisvallan korkein johtaja, ajatolla Ali Khamenei antoi torstaina ensimmäistä kertaa julkisia lausuntoja vastikään saavutetusta ydinsovusta. Lausuntoja on vaikea tulkita muuksi kuin kansainvälisen yhteisön ja Iranin saavuttaman sovun vesittämiseksi.

"Tähänastiset saavutukset eivät takaa sopimusta, eivät sen sisältöä eivätkä edes sitä, että neuvottelut käydään loppuun", Khamenei sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan virallisilla verkkosivuillaan.

Khamenei kertoi tukevansa Iranin ydinneuvottelijoita, mutta varoitti Yhdysvaltojen "paholaismaisista" aikomuksista.

Hän myös sanoi, ettei ulkopuolisia päästetä Iranin sotilaskohteisiin minkään valvonnan varjolla.

Huhtikuun alussa saavutettiin läpimurtona pidetty kansainvälinen raamisopimus, jonka yksityiskohdat pitäisi hioa lopulliseksi sopimukseksi kesäkuun loppuun mennessä.

Sopimuksen tarkoituksena on estää Irania kehittämästä ydinasetta.

Neuvotteluita Iranin kanssa on käynyt niin sanottu P5+1 -ryhmä eli Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Venäjä, Kiina ja Saksa.

Iran on toistuvasti väittänyt ydinohjelmaansa rauhanomaiseksi. Vastineeksi tiukalle valvonnalle kansainvälinen yhteisö purkaisi Iraniin kohdistetut laajat pakotteet.

Khamenei piti torstaina myös televisiopuheen, jossa hän kyseenalaisti tukensa ydinsovulle.

"Minä en sen enempää kannata kuin vastusta sitä", Khamenei sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. "Kaikki riippuu yksityiskohdista. Voi olla, että petollinen vastapuoli haluaa rajoittaa toimintaamme yksityiskohdilla."

Iran on itsevaltaisesti johdettu 80 miljoonan asukkaan maa, jossa poliittisia linjauksia ei tehdä uskonnollisten johtajien ohi. Heidän joukossaan 75-vuotiaan Khamenein asema on kiistaton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat