Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina kieltää natsi- ja kommunistisymbolit

Muistot neuvosto- ja natsiajoista halutaan kuopata lopullisesti

Ulkomaat
 

Ukraina otti torstaina pesäeroa menneisyyteensä Neuvostoliiton osana kieltämällä kommunistiset nimet, symbolit ja laulut.

Parlamentin torstaina hyväksymä laki kieltää myös natsiaiheiset symbolit kuten kadunnimet, liput ja muistolaatat, uutistoimisto AFP kertoi. Laitonta on myös totalitarististen kommunisti- ja natsihallintojen rikosten kiistäminen.

Neuvostoaikaisen nimistön muuttaminen on Ukrainassa iso urakka, sillä maassa on paljon kommunistijohtajien mukaan nimettyjä katuja ja paikkoja. Esimerkiksi Kiovasta löytyy yli satametrinen patsas, joka pitelee sirpillä ja vasaralla kuvioitua kilpeä.

Suhtautuminen kommunistimenneisyyteen jakaa ukrainalaisia. Presidentti Viktor Janukovytšin vuonna 2013 syrjäyttäneet länsimieliset mielenosoittajat kaatoivat Lenin-patsaita. Venäjän tukemat Itä-Ukrainan kapinalliset kannattajineen puolestaan muistelevat kaiholla aikaa, kun Ukraina ja Venäjä kuuluivat Neuvostoliittoon.

Torstaina Ukraina laati myös uuden sotilasopin, joka tähtää Nato-jäsenyyteen, uutistoimisto Reuters kertoi. Ukrainan mukaan Venäjän tunkeutuminen sen alueelle on pitkän aikavälin uhka ja Nato-jäsenyys ainoa luotettava tapa turvata maan itsenäisyys.

Ukraina kieltää muun muassa Neuvostoliiton lipun ja kansallislaulun sekä kommunistijohtajien muistolaatat. Kiellettyjen vertauskuvien käytöstä voidaan rangaista jopa kymmenen vuoden vankeudella, AFP kertoi. Symboleita saa käyttää vain opetustarkoituksessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat