Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ei ole tunnustanut kansanmurhaa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Armenian kansanmurhan on katsottu alkaneen 24. huhtikuuta 1915 Konstantinopolissa, nykyisessä Istanbulissa. Tuolloin viranomaiset pidättivät 200–300 armenialaista älymystön edustajaa. Heidät karkotettiin kaupungista ja tapettiin.

Vihamielisyydet armenialaisia vastaan ja armenialaisten mittavat joukkomurhat olivat alkaneet kuitenkin jo 1800-luvulla, kun osmanien valtakunta alkoi murentua. Armenialaiset katsottiin uhaksi maan yhtenäisyydelle ja heitä pidettiin venäläisten kätyreinä. Armenialaisilta riisuttiin aseet, ja joukkokarkotus muuttui kansanmurhaksi.

Armenialaisten mukaan kansanmurhassa kuoli 1,5 miljoonaa armenialaista. Turkkilaisten mukaan kuolleita oli mahdollisesti 300 000 ja he kuolivat taisteluissa nälkään ja tauteihin.

Armenian kansanmurhan ovat tunnustaneet useat Euroopan maat, kuten Ranska, Saksa ja Ruotsi. Suomi ei ole kansanmurhaa tunnustanut, koska ulkoministeriön mukaan historiallisten tapahtumien tunnustaminen ei ole ollut Suomessa valtion tapana.

Suomi kuitenkin kunnioittaa kansanmurhan uhreja ja aikoo lähettää suurlähettiläänsä kansanmurhan muistopäivän satavuotistapahtumiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat