Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina hakee kasvua kaupungeilla

Ulkomaat
 

Kaupungistuminen on Kiinan johdon politiikkaa, jolla pyritään muun muassa pitämään yllä talouskasvua ja parantamaan ihmisten elinoloja.

Vuosikymmeniä jatkuneen talouskasvun ja rikastumisen vuoksi Kiinan kansantalous ei enää perustu halpaan työvoimaan ja halpatuotteiden vientiin kuten takavuosina. Siksi Kiina haluaa muuttaa taloutensa rakennetta niin, että se perustuisi entistä enemmän kotimaiseen kulutuskysyntään.

Tässä auttaa kaupungistuminen, koska kaupunkilaiset ostavat enemmän tuotteita ja palveluja kuin viljelijät, jotka Kiinassa ovat verrattain köyhiä.

Kiina on kaupungistunut nopeasti sen jälkeen, kun maa aloitti uudistus- ja avautumispolitiikan puhemies Mao Tsetungin kuoltua. Siihen ovat vaikuttaneet sekä muuttoliike että maaseudun muuttaminen kaupungeiksi.

Vuonna 1980 vain 19 prosenttia kiinalaisista asui kaupungeissa. Tätä nykyä kaupunkilaisia on noin 54 prosenttia. Luku on kehittyvien maiden keskitasoa, mutta pienempi kuin rikkaissa teollisuusmaissa. Etenkin Länsi-Kiina on maaseutuvaltaista.

Kiinan johto ilmoitti viime vuonna, että tavoitteena on saada kaupunkilaisten osuus nousemaan 60 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat