Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autopommi haavoitti seitsemää Thaimaassa

Loukkaantuneiden joukossa oli nuori italialainen tyttö

Ulkomaat
 

Seitsemän ihmistä loukkaantui myöhään perjantaina, kun autopommi räjähti ostoskeskuksen pysäköintialueella Koh Samuilla Thaimaassa, kertoi Bangkok Post -lehti. Pommi räjähti noin kello 23.30 paikallista aikaa Central Festival -ostoskeskuksessa.

Iskussa loukkaantui kuusi thaimaalaista ja 12-vuotias italialainen tyttö. Heidän vammansa olivat lieviä, ja viimeisetkin uhrit pääsivät jo lauantaina sairaalasta.

Koh Samuin saari on suomalaistenkin suosima matkakohde Thaimaassa. Suomen Bangkokin suurlähetystön mukaan Thaimaan turvallisuustilanne ei ole heikentynyt.

"Edelleen voidaan sanoa, että Thaimaa on turvallinen maa matkustaa", konsuli Raimo Pahkasalo kertoi lauantaina puhelimitse HS:lle.

"Thaimaassa suurin riski on liikenne."

Turistikausi on Thaimassa päättynyt, joten alueella on nyt vähemmän myös suomalaisturisteja. Alueella liikkuu tähän aikaan vuodesta lähinnä omatoimimatkaajia ja esimerkiksi sukeltajia. Lisäksi saarella asuu pysyvästi parikymmentä suomalaista.

Suomalaisturistien tarkkaa määrää saarella on vaikea arvioida. "Voidaan puhua korkeintaan muutamista sadoista suomalaisista. Sekin on todennäköisesti liioittelua", Pahkasalo sanoi.

Kukaan ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, eikä Thaimaan poliisi ei ole kommentoinut räjähdyksen mahdollisia tekijöitä.

Poliisi kertoi AFP: mukaan, että räjähteitä sisältänyt avopakettiauto oli varastettu muslimienemmistöisestä Yalan maakunnasta, jossa laajempaa itsehallintoa vaativat kapinallisryhmät ovat tehneet iskuja.

Kapinaliike on ollut paikallinen, eivätkä iskut yleensä ole kohdistuneet turistikohteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat