Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jihadisteja epäillään iskuaikeesta Barcelonaan

Pidätettyjen uskotaan suunnitelleen teloitusvideota Isis-järjestön malliin

Ulkomaat
 

Ääri-islamistit suunnittelivat Isis-tyylistä teloitusvideota ja joukkomurhaa Barcelonan keskustassa, kertoivat lähteet syyttäjänvirastosta perjantaina sanomalehti El Paísin mukaan.

Poliisi otti yksitoista ihmistä kiinni Kataloniassa keskiviikkona. Heistä yhtä epäillään aseiden ja räjähteiden hallussapidosta ja kymmentä kuulumisesta islamistiryhmään, jonka uskotaan välittäneen ihmisiä terroristijärjestö Isisin riveihin. Epäillyistä viisi on espanjalaisia, viisi marokkolaisia ja yksi paraguaylainen. Ryhmän jäsenistä yksi on vasta 17-vuotias.

Ryhmän uskotaan ryhtyneen suunnittelemaan terrori-iskuja Espanjassa, koska taistelijoiden lähettäminen Lähi-itään oli epäonnistunut. Joulukuussa kolme ryhmän jäsentä – kaksi marokkolaista ja yksi brasilialainen – jäi kiinni Bulgariassa matkalla Syyriaan.

Syyttäjänviraston lähteiden mukaan jihadistit aikoivat siepata jonkun Kataloniassa pukeakseen hänet oransseihin haalareihin ja viiltääkseen hänen kurkkunsa auki videolla terroristijärjestö Isisiä jäljitellen. He olivat myös keskustelleet pankinjohtajan sieppaamisesta lunnaita vastaan.

El Paísin mukaan ryhmän epäilty johtaja oli valokuvannut kännykällään muun muassa Katalonian alueparlamenttia, vilkasta Plaça d'Espanya -aukiota ja sen laidalla sijaitsevaa suurta hotellia, mahdollisesti miettiäkseen parhaita hyökkäys- ja pakoreittejä.

Epäilty johtaja on espanjalaismies, joka työskenteli kampaajana Sabadellin kaupungissa Barcelonan liepeillä ja kääntyi islamiin mentyään naimisiin musliminaisen kanssa. Uutistoimisto Reutersin mukaan hän oli puhunut käskyläisilleen myös hyökkäämisestä juutalaiseen kirjakauppaan ja synagogaan.

Espanja kiristi terrorisminvastaisia toimiaan, kun jihadistit tappoivat 17 ihmistä Pariisissa tammikuussa. Viranomaiset ovat pidättäneet kuluneena vuonna Espanjassa noin 40 epäiltyä jihadistia, muutaman enemmän kuin koko viime vuonna, kertoi uutistoimisto AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat