Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Australia vie tuet rokotuksista kieltäytyviltä

Noin 39 000 lapsen vanhemmat vastustavat rokotteita

Ulkomaat
 

Lastensa rokottamisesta kieltäytyvät australialaiset vanhemmat menettävät sosiaalitukia jopa 1 500 euroa lasta kohti, jos maan hallituksen suunnitelma toteutuu. Asiasta kertoo australialainen sanomalehti The Age.

Sosiaaliasioista vastaava ministeri Scott Morrison valmistautuu romuttamaan omatuntosäädöksen, joka sallii sen, että rokotukset lapsiltaan kieltävät vanhemmat pääsevät osallisiksi tietyistä sosiaalietuuksista, kuten lapsenhoitoavusta ja perheen veroedusta.

Etujen leikkaus säästäisi julkisella puolella yli 36 miljoonaa euroa vuodessa, The Age kertoo.

Noin 39 000 lapsen vanhemmat ovat allekirjoittaneet lomakkeen, jossa vakuutetaan, että he vastustavat henkilökohtaisista, filosofisista, uskonnollisista tai lääketieteellisistä syistä rokotesuojan hankkimista.

Lomakkeen allekirjoittaminen edellyttää keskusteluja lääkärin tai rokotukseen perehtyneen sairaanhoitajan kanssa, ja lomake on veroedun saamisen edellytys. Veroetu myönnetään kuitenkin tapauskohtaisesti, eivätkä kaikki halukkaat saa sitä.

Rokotuksia kannattavat ryhmät ja lääkärit ovat oletettavasti tyytyväisiä hallituksen kaavailuun, koska he ajattelevat uudistuksen lisäävän lasten rokottamista. Jotkut rokotusasiantuntijat arvostelevat, että etuuksien vieminen ei suurentaisi rokotusasteita, vaan vähentäisi lasten rokotuksiin kriittisesti suhtautuvien vanhempien keskusteluja rokotusasiantuntijoiden kanssa.

Viime aikoina hinkuyskäkuolemat ovat herättäneet huolta Australiassa. Taudin puhkeamista pelätään maan niissä osissa, joissa elää runsaasti rokottamattomia lapsia pienissä yhteisöissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat