Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän ja USA:n koneet lähellä toisiaan Itämerellä

Pentagon katsoi, että kyseessä oli uhkailu. Venäjän mukaan USA:n kone lähestyi maan rajaa.

Ulkomaat
 
NORWEGIAN AIR FORCE AFP
Washington Free Beacon -julkaisun mukaan Yhdysvaltojen tiedustelukone oli tyypiltään RC-135 ja Venäjän kone Su-27. Kuvassa on Su-27 -kone, jonka Norjan ilmavoimat kuvasi vuonna 2008.
Washington Free Beacon -julkaisun mukaan Yhdysvaltojen tiedustelukone oli tyypiltään RC-135 ja Venäjän kone Su-27. Kuvassa on Su-27 -kone, jonka Norjan ilmavoimat kuvasi vuonna 2008. Kuva: NORWEGIAN AIR FORCE AFP

Venäläisen hävittäjälentäjän kerrotaan lentäneen vaarallisen lähellä Yhdysvaltain tiedustelukonetta Itämeren yllä.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvisti lauantaina STT:lle, että venäläisten hävittäjäkone oli uhkaillut yhdysvaltalaista tiedustelukonetta tiistaina eteläisellä Itämerellä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä konservatiivinen amerikkalaissivusto Washington Free Beacon. Pentagonin tiedottaja Eileen M. Lainez sanoi sivustolle tiedustelukoneen olleen rutiinilennolla kansainvälisessä ilmatilassa, kun venäläinen hävittäjä oli alkanut häiritä sen lentoa.

Lainez kuvaili venäläishävittäjän toimintaa "vaaralliseksi ja epäammattimaiseksi".

Washington Free Beaconin haastatteleman puolustusviranomaisen mukaan hävittäjä olisi tullut jopa reilun kuuden metrin etäisyydelle tiedustelukoneesta. STT:lle ministeriön edustaja ei kuitenkaan vahvistanut koneiden etäisyyttä.

Yhdysvallat aikoo vastata Venäjälle diplomaattisin ja virallisin toimin.

Venäjä syytti lauantaina tapauksesta Yhdysvaltoja. Venäjän puolustusministeriön tiedottaja Igor Konašenkov sanoi yhdysvaltalaisen koneen olleen matkalla kohti Venäjän rajaa, kertoi uutistoimisto Tass.

Konašenkovin mukaan venäläishävittäjä oli lentänyt tuntemattoman koneen ympäri muutamia kertoja ja tunnistanut sen Yhdysvaltojen tiedustelukoneeksi. Hän kertoi venäläiskoneen pakottaneen amerikkalaiskoneen vaihtamaan kurssiaan.

Konašenkov korosti Tassille amerikkalaisten "vakoilukoneen" lentäneen transponderit sammutettuna. Transponderien lähettämät signaalit kertovat lennonjohdolle koneen sijainnin.

"Yhdysvaltojen tiedustelukoneet voivat tehdä tiedustelulentoja vain Yhdysvaltojen rajojen myötäisesti", Konašenkov totesi.

Suomen puolustusvoimat ei kommentoinut Venäjän ja Yhdysvaltain lentokoneiden lähilentoa. Viestintäjohtaja Mika Kalliomaa sanoo, ettei hän tunne tapausta.

"Ilmavoimien tarkkailulentojen havainnot eivät ole julkista tietoa. Sen voi kuitenkin sanoa, että tilanne ilmatilassa on ollut rauhallisempi kuin jokin aika sitten", Kalliomaa muotoilee.

Joulukuussa venäläinen sotilaskone lensi lähellä lentoyhtiö SAS:n matkustajakonetta Malmön eteläpuolella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat