Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruumiit kertyvät kaduille Adenin kaupungissa

Siviilien ahdinko kasvaa Jemenin taisteluiden koettelemassa kaupungissa

Ulkomaat
 

Siviilien hätä Jemenin yhteenottojen polttopisteeksi joutuneessa Adenin kaupungissa kasvaa.

Kaupungin kaduille kerrotaan kertyvän ruumiita, sillä pelastustyöntekijät eivät uskalla käydä hakemassa niitä pois tarkka-ampujien pelossa. Uutistoimisto Reutersin mukaan myös haavoittuneiden hakemisesta on tullut erittäin vaarallista.

"Ensihoitajamme joutuvat kohteeksi, kun he tekevät työtään. Kaduille jää kuolleita ja haavoittuneita, joita emme voi hakea", sanoi Kansainvälisen Punaisen Ristin lääkäri Abdullah Radman Reutersille.

Viime viikolla kaksi Punaisen Ristin työntekijää kuoli tarkka-ampujien luoteihin, kun he olivat hakemassa haavoittuneita ambulanssilla. Avustusten vieminen Jemeniin on ollut vaikeaa, joten lääkintätarvikkeista on pulaa.

"Vettä on vähän, ja sähköt katkeavat jatkuvasti. Tulitusta, räjähdyksiä ja ilmaiskuja kuuluu jatkuvasti, mikä on kauhistuttavaa potilaille ja vaikeuttaa hoidon antamista", Radman kertoi Reutersille.

Saudi-Arabian johtama arabiliittouma on tehnyt maaliskuusta lähtien ilmaiskuja Jemenissä huthikapinallisia ja entiselle presidentille Ali Abdullah Salehille uskollisia joukkoja vastaan.

Huthikapinalliset ovat vallanneet Jemenissä laajoja alueita. Myös pääkaupunki Sanaa on heidän hallussaan.

Saudi-Arabia syyttää pahinta vihollistaan Irania shiialaisten huthien tukemisesta. Saudi-Arabia pelkää, että Iran yrittää kasvattaa vaikutusvaltaansa saudien naapurimaassa tukemalla hutheja. Iran on kiistänyt väitteet.

Iran on vaatinut Saudi-Arabiaa lopettamaan ilmaiskut. Sunnuntaina Saudi-Arabian ulkoministeri Saud al-Faisal sanoi uutiskanava Al Jazeeran mukaan, ettei Iranin pitäisi puuttua Jemenin asioihin.

Al-Faisal sanoi ilmaiskujen olevan oikeutettuja, sillä Saudi-Arabia tukee Jemenin laillista hallintoa. Jemenin presidentti Abd Rabbu Mansur Hadi on paennut huthien hyökkäystä Saudi-Arabiaan.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vaati sunnuntaina osapuolia lopettamaan väkivallan ja aloittamaan neuvottelut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat