Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jean-Marie Le Pen jää pois Ranskan aluevaaleista

Syynä on riita Le Penin perustamaa äärioikeistolaista puoluetta nykyisin johtavan tyttären kanssa

Ulkomaat
 
Jean-Marie Le Pen
Jean-Marie Le Pen

Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman perustaja ja kunniapuheenjohtaja Jean-Marie Le Pen ei asetu ehdolle joulukuun aluevaaleissa, kertoo ranskalaislehti Le Figaro. Syynä on riita puoluetta nykyään johtavan tyttären Marine Le Penin kanssa. Marine Le Pen ilmoitti viime viikolla, ettei hänen isänsä ole tervetullut vaalilistan johtajaksi aluevaaleissa.

"Jean-Marie Le Pen vaikuttaa joutuneen syöksykierteeseen, jossa poltetun maan taktiikasta ajaudutaan poliittiseen itsemurhaan", Marine Le Pen kirjoitti tiedotteessa viime viikolla.

Isä on onnistunut suututtamaan tyttärensä monta kertaa harkitsemattomilla, usein juutalaisvastaisilla lausunnoillaan. Viimeinen pisara oli äärioikeistolaisessa lehdessä Rivarolissa julkaistu haastattelu, jossa Jean-Marie Le Pen puolusti natsisympatioistaan tunnettua marsalkka Philippe Pétainia. Pétain johti Ranskaa vuonna 1940, kun natsit valtasivat Pariisin.

Jean-Marie Le Pen sanoi Le Figarolle, ettei asetu ehdolle aluevaaleissa Kaakkois-Ranskassa, vaikka ajattelee olevansa Kansallisen rintaman paras ehdokas.

Kun lehti kysyi, kenestä Jean-Marie Le Pen toivoisi vaalilistan johtajaa, hän nimesi lapsenlapsensa Marion Maréchal-Le Penin. Uutistoimisto AFP:n mukaan Maréchal-Le Penillä on konservatiivisempia näkemyksiä kuin puoluetta johtavalla Marine Le Penillä.

"Jos hän [Maréchal-Le Pen] suostuu, uskon hänen johtavan erittäin hyvää listaa. Hän on varmasti paras – en aio sanoa, että minun jälkeeni, mutta kuitenkin", Jean-Marine Le Pen sanoi Le Figarolle.

Kansallisen rintaman juuret ovat rasistiset ja juutalaisvastaiset. Jean-Marie Le Pen tunnetaan muun muassa juutalaisten holokaustia vähätelleistä kommenteistaan. Hänellä on yhä oma kannattajakuntansa.

Kansallisen rintaman pääteemat ovat maahanmuuton ja Euroopan unionin vastustus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat