Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinia kannattava jengi aikoo ajaa Berliiniin

Yön susien suunnitelma herättää Puolassa vastustusta

Ulkomaat
 
Sergei Karpuhin AFP
Presidentti Vladimir Putin ajoi moottoripyörällä Yön susien johtajan Aleksandr Zaldostanovin kanssa kesäkuussa 2010.
Presidentti Vladimir Putin ajoi moottoripyörällä Yön susien johtajan Aleksandr Zaldostanovin kanssa kesäkuussa 2010. Kuva: Sergei Karpuhin AFP

Venäläinen moottoripyöräjengi Yön sudet aikoo ajaa Euroopan läpi Berliiniin juhlimaan neuvostoarmeijan voittoa natsi-Saksasta 70 vuotta sitten. Noin 6 000 kilometrin matkaan osallistuu myös muita venäläisiä moottoripyöräharrastajia.

Kulkue aikoo ajaa Berliiniin Valko-Venäjän, Puolan, Tšekin, Slovakian ja Itävallan kautta. Perillä on tarkoitus olla toukokuun 9. päivänä.

Puolassa suunnitelma on herättänyt voimakkaita vastalauseita. Puolalaiset aktivistit aikovat tehdä kaikkensa kulkueen estämiseksi.

Venäjän Moottoripyöräturismin liitto on kiistänyt epäilyt siitä, että kyseessä olisi poliittisesti motivoitu kulkue. Puolassa tätä ei uskota.

"He tulivat Krimillekin ennen kuin alue liitettiin Venäjään. Emme halua hybridisotaa, jossa vihreät miehet seuraavat näitä kavereita", totesi puolalainen aktivisti Marcin Rey Newsweekille. Vihreillä miehillä hän viittasi Krimin niemimaalla nähtyihin tunnuksettomiin venäläisiin sotilaisiin.

Puolan ulkoministeriö on todennut "seuraavansa ongelmaa".

Äärikansallisella Yön susilla on läheiset suhteet presidentti Vladimir Putiniin, joka on näkynyt valokuvissa jengin johtajan Aleksandr "Kirurgi" Zaldostanovin kanssa. Zaldostanov on kertonut tavoitteekseen "levittää Venäjän vaikutusvaltaa maailmassa".

Yön susia on sanottu venäläiseksi versioksi amerikkalaisesta Hells Angels -jengistä.

Suomessa Yön susista nousi pari vuotta sitten poru, kun paljastui, että Putin oli joutunut keskusrikospoliisin epäiltyjen rekisteriin. Syynä olivat hänen yhteytensä moottoripyöräjengiin.

Poliisin johdon mukaan keskusrikospoliisilla ei ollut syytä epäillä Putinin syyllistyneen laittomuuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat