Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Merestä nousi tonneittain kolikoita

Ulkomaat
 

Brittijohtoinen ryhmä on nostanut tonneittain hopeakolikoita merenpohjasta Afrikassa alle 800 kilometriä Saint Helenan eteläpuolella, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC keskiviikkona. Rahat nostettiin toisen maailmansodan aikana uponneesta aluksesta.

BBC:n mukaan aiemmin ei ole toteutettu yhtä syvälle ulottuvaa vastaavaa operaatiota, sillä hopea-aarre oli yli viiden kilometrin syvyydessä.

Saksalainen sukellusvene upotti Intiasta Lontooseen matkanneen SS City of Cairon vuonna 1942. Aluksen mukana yli viiden kilometrin syvyyteen vajosi myös tuhat tonnia Britannian valtion hopeakolikoita. Rahat olivat Intian rupioita.

Brittiläisen John Kingsfordin johtama ryhmä löysi kauan kateissa olleen hopealaivan hylyn 2011. Ryhmä onnistui nostamaan huomattavan osan 47 miljoonan arvoisesta hopealastista.

Kolikot on jo sulatettu Britanniassa ja myyty. Rahat on jaettu Britannian valtion ja hopearahojen löytäjien kesken. Nosto tapahtui jo vuonna 2013, mutta vasta nyt viranomaiset sallivat asian julkistamisen, BBC kertoo.

Kun SS City of Cairo 73 vuotta sitten upposi, siirtyivät laivalla olleet ihmiset pelastusveneisiin. Mukana oli myös naisia ja lapsia. Vain kuusi 311 laivalla olleesta kuoli uppoamisen yhteydessä.

Saksalainen sukellusvene ajoi pelastusveneiden luo. Sen kapteeni Karl-Friedrich Merten osoitti maan suunnan ja sanoi jäähyväisiksi: "Hyvää yötä. Olen pahoillani, että upotimme teidät."

Veneisiin selvinneistä 305 hengestä kuitenkin 104 menehtyi, sillä he ajelehtivat merellä viikkoja ennen löytymistään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat