Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työväenpuolue vetoaa maahanmuuttajien ja nuorten kansoittamassa Lontoossa

Miljoonakaupungissa työväenpuolue on nuorten ja maahanmuuttajien valinta

Ulkomaat
 
Conor O'leary
Koomikko Eddie Izzard (kesk.) aikoo itse ehdolle vuoden 2020 parlamenttivaaleissa. Tämän kevään vaaleissa häneltä riitti vielä tukea työväenpuolueen Andy Slaughterille (vas.).
Koomikko Eddie Izzard (kesk.) aikoo itse ehdolle vuoden 2020 parlamenttivaaleissa. Tämän kevään vaaleissa häneltä riitti vielä tukea työväenpuolueen Andy Slaughterille (vas.). Kuva: Conor O'leary

Kuuluisa brittiläinen koomikko Eddie Izzard on valinnut kampanja-asuksi tyköistuvan laivastonsinisen housupuvun ja kirjavan silkkihuivin. Kymmenen sentin korotkaan eivät hidasta Izzardin vauhtia, kun hän harppoo vaalikentällä Britannian työväenpuolueen puolesta.

"Labour edustaa oikeudenmukaisuutta ja tavallisia ihmisiä. Oikeistolainen lehdistö kuitenkin mustamaalaa labourin johtajaa Ed Milibandia ", Izzard kertoo.

Artikkeliin liittyvät

Izzard on antamassa vetoapua työväenpuolueen parlamenttivaaliehdokkaalle Andy Slaughterille, jonka vaalipiiri on länsilontoolainen Hammersmith.

Avoimen transvestiitilla koomikolla on yli 3,6 miljoonaa Twitter-seuraajaa, ja ilmeisen monta fania myös Hammersmithissä. Selfien ottajia riittää.

Parlamenttiin kolmannelle kaudelle yrittävä Slaughter itse ei ole aivan yhtä värikäs tapaus. Hän on tyypillinen työväenpuolueen ehdokas, joka korostaa julkisen terveydenhuollon ja edullisten asuntojen tärkeyttä. "Ihmiset ovat kyllästyneet siihen, että konservatiivit ajavat vain hyväosaisten asiaa", Slaughter sanoo.

Britannian parlamenttivaalit käydään toukokuun 7. päivä. Pääministeripuolue konservatiivit ja pääoppositiopuolue labour ovat mittausten mukaan tasoissa. On vaikea ennustaa, nouseeko pääministeriksi työväenpuolueen Miliband vai nykyinen pääministeri David Cameron.

Lontoossa labour ottaa kuitenkin voiton, se on lähes varmaa. Alahuoneen 650 kansanedustajasta 73 tulee Lontoosta. Vuoden 2010 vaaleissa työväenpuoluelaisia heistä oli 38, konservatiiveja 28 ja liberaalidemokraatteja 7. Toukokuun vaaleissa labourin valta voi voimistua entisestään.

Taustalla piilee yli kahdeksanmiljoonaisen pääkaupungin väestörakenne. Lontoossa asuu maahanmuuttajia ja etnisiä vähemmistöjä selvästi enemmän kuin muualla Britanniassa. Lontoossa on myös paljon nuoria äänestäjiä.

Vähemmistöt ja nuoret kallistuvat helpommin punaisen labourin kuin sinisen konservatiivipuolueen kannalle.

"Olemme äänestäneet aina labouria ja niin teemme nytkin", Slaughteria tapaamaan tulleet huivipäiset Nadia Al-Mimar ja Sajidah Ridah kertovat.

Edullisten asuntojen puute on yksi Lontoon ongelmista. Hyvätkään tulot eivät tahdo riittää edes kunnon vuokra-asuntoon. Se näkyy Hammersmithissäkin.

"Vielä 1970-luvulla tämä oli työväen aluetta. Nyt keskiluokka muuttaa tänne, kun sillä ei ole enää varaa keskiluokkaisiin alueisiin", työväenpuolueen pitkän linjan aktiivi Dan Filson kertoo.

Asuntotilanteen vaikeutta valitetaan myös Slaughterille.

"Lontooseen rakennetut mukamas edulliset asunnot ovat niin kalliita tavallisille ihmisille", hän moittii konservatiivihallitusta ja Lontoon konservatiivipormestari Boris Johnsonia.

Mutta rahapulasta kärsivät myös poliittiset puolueet. Siksi vaalitaistelu näkyy Lontoossa vain niillä alueilla, joilla puolueet uskovat voivansa napata parlamenttipaikan vastustajalta.

Konservatiivipuolue hengittää Hammersmithissä labourin niskaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat