Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asetus lupaa kaikille nopeamman nettiyhteyden

Ministeriö määritteli kahden megabitin nopeuden jokaisen suomalaisen perusoikeudeksi

Ulkomaat
 

Kaikille suomalaisille on taattava nykyistä tuplasti nopeampi verkkoyhteys ensi marraskuusta lähtien.

Kahden megabitin vähimmäisnopeusvaatimus sisältyy liikenne- ja viestintäministeriön torstaina antamaan asetukseen laajakaistan yleispalvelunopeuden nostamisesta.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd) mukaan laajakaistan yleispalvelunopeuden nostolle on selkeä yhteiskunnallinen tilaus.

"Kahdella megalla takaamme kaikille tietyt peruspalvelut verkossa ja osallistuminen tietoyhteiskuntaan mahdollistuu. Kohtuuhintainen ja riittävän nopea nettiyhteys on jokaisen suomalaisen perusoikeus", Kiuru toteaa ministeriön tiedotteessa.

Ministeriön mukaan pitkän aikavälin tavoite on nostaa nopeus kymmeneen megaan vuoteen 2021 mennessä. Nopeuden noston väliarviointi on tarkoitus tehdä vuonna 2017.

Yleispalvelunopeuden nostossa kiinnitetään huomio myös yhteyden laatuun. Nopeuden tasaisuus on tarkoitus varmistaa määrittelemällä vähimmäisnopeus vuorokauden ja neljän tunnin seurantajaksoilla.

Ministeri Kiuru pyysi lokakuussa Viestintävirastoa selvittämään yleispalvelun markkinatilannetta ja kansalaisilla käytössä olevia nopeuksia.

Tavoite oli saada tieto, vastaako nykyinen yleispalvelunopeus kansalaisten tarpeita.

Selvityksessä ilmeni, että yleisesti käytössä olevat yhteysnopeudet ovat parantuneet teknisen kehityksen, uusien taajuusalueiden ja langattomien yhteyksien myötä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat