Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Sarjamurhaaja" vapautui Ruotsissa

Ulkomaat
 
Sture Bergwall
Sture Bergwall

Ruotsin rikoshistorian eriskummallisimpiin lukeutuva oikeustapaus sai torstaina yhdenlaisen päätöksen, kun oikeusistuin Falunissa päätti lopettaa kokonaan useista murhista tuomitun ja sittemmin vapautetun Sture Bergwallin pakkohoidon.

Bergwall sai yli 20 vuotta oikeuspsykiatrista pakkohoitoa. Hän tuli aikanaan tunnetuksi "sarjamurhaajana" nimeltä Thomas Quick.

"Vapaa! Vapaa oikeasti", kommentoi Bergwall oikeuden päätöstä viestipalvelu Twitterissä.

Bergwall vapautettiin Säterin psykiatrisen sairaalan suljetusta hoidosta jo noin vuosi sitten. Tämän jälkeen hän on asunut Pohjois-Ruotsin Jämtlandissa, ja pakkohoito on jatkunut avoimena. Nyt hänen ei siis katsota tarvitsevan enää myöskään avohoitoa.

Bergwall tunnusti pakkohoitonsa aikana kymmeniä murhia, ja hänet tuomittiin vuosina 1994–2001 kahdeksasta murhasta. Kaikki murhatuomiot kumottiin kuitenkin myöhemmin todisteiden puuttuessa.

Tapaus lukuisine käänteineen on koetellut Ruotsin oikeusjärjestelmän uskottavuutta, ja sen jälkipuinti jatkunee vielä kauan. Seuraavaksi mietitään esimerkiksi vahingonkorvausvaatimuksia pakkohoidossa istutuista vuosista.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat