Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raidallinen talo tyrmistyttää Lontoon hienostoalueella

Ulkomaat
 
Annamari Sipilä HS
Punavalkoraidallinen talo sijaitsee Lontoon Kensingtonissa.
Punavalkoraidallinen talo sijaitsee Lontoon Kensingtonissa. Kuva: Annamari Sipilä HS

Lontoo. Pakkohan se oli nähdä omin silmin: lontoolainen kohutalo.

Vaikutelma on kieltämättä tyrmäävä. Talon julkisivu on maalattu maanpinnasta kattoon valkoisin ja punaisin tasaraidoin. Ainakin erottuu naapuritaloista. Onkohan ollut joku Marianne-karamellien ystävä asialla?

Lontoon paikalliskohu tällä viikolla on ollut Kensingtonin hienostoalueen punavalkoraidallinen talo, joka kuohuttaa konservatiivista naapuristoa.

Paikallislehtien mukaan talon omistaja maalautti talon raidalliseksi yön pimeydessä, kun naapurit vastustivat lupaa uudisrakennukselle.

Naapurit eivät halunneet rakennustöistä aiheutuvaa meteliä idylliselle ja kalliille kotikadulleen. Nyt he joutuvat katsomaan raitataloa – ja paikalle virtaavaa ihmettelijöiden joukkoa.

Raitatalon lähellä asuvat Brenna Baines ja Becca Fenell kertovat tyrmistyneensä, kun näkivät maaliasun ensimmäistä kertaa.

"Kävelemme tästä ohi joka päivä, ja aina sitä hätkähtää", Baines sanoo. "Ei todellakaan sovi tänne, pistää liikaa silmään", Fenell säestää.

Kumpikaan nuorista naisista ei silti vaatisi talon maalaamista uuteen hillitympään kuosiin.

Brittilehdet ovat jo kaivaneet esiin talon omistajan nimenkin. Rekisteritietojen mukaan hän on Zipporah Lisle-Mainwaring.

Selvyyden vuoksi: kenenkään nimi ei ole Zipporah Lisle-Mainwaring. Nimi on kuin romaanista, jonka omaperäinen päähenkilö aiheuttaa hämmennystä sutimalla talonsa riemunkirjavaksi.

Mistä Lontoon raitatalokohussa sitten on perimmältään kyse? Ruodusta poikkeamisesta.

Lontoon parhaimmilla asuinalueilla kinat naapurien kanssa ovat yleisiä. Vetoamista viranomaisiin ja jopa tuomioistuimeen ei aristella, jos naapurin toimet uhkaavat häiritä rauhaa tai alentaa asuinalueen arvoa.

Riidat on kuitenkin tapana käydä hiljaa ja matalalla profiililla. Ongelmista ei kuuluteta koko maailmalle. Se olisi epäsopivaa.

Rakennuskiistan kärjistyminen julkisiksi punavalkoraidoiksi sotii tätä periaatetta vastaan. Joku – nähtävästi juuri Zipporah Lisle-Mainwaring – ei ole malttanut pitää mölyjä mahassaan.

Tarinan loppu voi tuoda yllätyksiä.

Ehkä raidallisista taloista tuleekin vielä muotia Lontoossa. Ehkä Zipporah nousee vauvojen suosikkinimilistoille.

Edelläkävijät kulkevat omia polkujaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat