Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Le Penien kolmas sukupolvi nousee Ranskassa

25-vuotias Marion Maréchal-Le Pen astui isoisänsä Jean-Marie Le Penin saappaisiin

Ulkomaat
 
Marion Maréchal-Le Pen
Marion Maréchal-Le Pen

Le Penien dynastia teki perjantaina eräänlaisen sukupolvenvaihdoksen, kun laitaoikeiston Kansallinen rintama nimesi 25-vuotiaan Marion Maréchal-Le Penin ehdokkaakseen tulevissa aluevaaleissa.

Taustalla oli Kansallisen rintaman perustajan ja pitkäaikaisen voimahahmon, 86-vuotiaan Jean-Marie Le Penin riita tyttärensä Marine Le Penin kanssa. 46-vuotias Marine Le Pen on puolueen nykyinen johtaja.

Kansallinen rintama tunnetaan muukalaisvastaisuudesta ja Euroopan unionin rajusta arvostelusta. Marine Le Pen on yrittänyt tehdä puolueesta hovikelpoisemman, ja hänen uskotaan tähtäävän vuoden 2017 presidentinvaaleihin.

Jean-Marie Le Penin oli määrä olla eteläisen Provence-Alpes-Côte d'Azurin alueen pääehdokkaana joulukuun aluevaaleissa. Maanantaina hän ilmoitti väistyvänsä syrjään välttääkseen "vakavan kriisin" puolueessa, kertoi uutistoimisto AFP.

Marine Le Pen oli saanut tarpeekseen isänsä kommenteista, kun tämä oli huhtikuun alussa taas kerran vähätellyt holokaustia eli natsi-Saksan toteuttamaa juutalaisten kansanmurhaa toisessa maailmansodassa.   Marion Maréchal-Le Pen on Marine Le Penin sisarentytär.

Maréchal-Le Pen on jo entuudestaan kansanedustaja. Hänet valittiin Ranskan parlamenttiin vuoden 2012 vaaleissa maan historian nuorimpana kansanedustajana, silloin 22-vuotiaana. Koulutukseltaan Maréchal-Le Pen on oikeustieteilijä.

Maréchal-Le Penin asemia puolueessa vahvistaa perjantain siirto. Hänet tunnetaan hartaana katolilaisena ja puolueen oikean siiven edustajana – jopa tätiään oikeistolaisempana.

Maréchal-Le Pen vastustaa jyrkästi maahanmuuttoa ja haluaa tiukennuksia aborttilainsäädäntöön. Hän on myös ollut näkyvimpiä hahmoja, kun Ranskassa on osoitettu mieltä homoavioliittoja vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat