Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nainen muidenkin kuin skottien makuun

Ulkomaat
 

Jos uskoo Britannian oikealle kallellaan olevaa valtalehdistöä, Skotlannin itsenäisyyspuolueen SNP:n johtaja Nicola Sturgeon on Britannian "vaarallisin nainen". Britannian poliittinen eliitti ei ole tottunut siihen, että Skotlanti – puhumattakaan skotlantilaisista naisista – alkaisi asetella askelmerkkejä valtakunnanpolitiikassa.

Nyt tilanne on muuttumassa. SNP:n suosion hurja nousu Skotlannissa voi antaa Sturgeonille vaa'ankieliaseman, kun brittihallitusta aletaan muodostaa toukovaalien jälkeen.

Muuttunut on muutakin.

Skotlannin pääministeriä Sturgeonia on ihailtu tähän asti kotikonnuilla pohjoisessa, mutta viime aikoina hän on saanut tunnustusta myös muualla Britanniassa.

Hänen esiintymisensä television vaaliväittelyissä on ollut menestys. Sturgeon on hakannut muut puoluejohtajat karismaattisella olemuksellaan ja nopeilla sivalluksillaan. Skottijuristista on tullut vaalikamppailun tähti.

Ministeriä Sturgeonista ei silti tule. Hän ei ole parlamenttivaaleissa itse edes ehdolla.

Eikä hänestä tulisi ministeriä muutenkaan. Vaikka labourin johtaja Ed Miliband päihittäisikin vaaleissa konservatiivit ja nykyisen pääministerin David Cameronin, SNP ei lähde Milibandin hallitukseen. Kyseeseen voisi tulla kuitenkin löyhempi liitto, jossa SNP antaa tukea labourin vähemmistöhallitukselle parlamenttiäänestys kerrallaan.

Suurimpia kynnyskysymyksiä on Skotlannin itsenäisyys. Sturgeon haluaa itsenäisyydestä uuden kansanäänestyksen. Milibandille pelkkä ajatuskin on kauhistus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat