Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska käyttää 100 miljoonaa euroa rasismin ja antisemitismin vastaisiin toimiin

Rasismista kumpuavien rikosten rangaistuksia kovennetaan

Ulkomaat
 

Ranskan pääministeri ilmoitti perjantaina, että hallitus aikoo laittaa sata miljoonaa euroa laajaan rasismin ja antisemitismin vastaiseen ohjelmaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Ohjelman avulla muun muassa kovennetaan rangaistuksia rikoksissa, joiden arvioidaan kummunneen rasismista tai juutalaisvastaisuudesta.

Teot muslimeja ja juutalaisia vastaan ovat lisääntyneet Ranskassa.

"Rasismi, juutalaisvastaisuus, viha muslimeja ja ulkomaalaisia kohtaan sekä homofobia ovat lisääntyneet sietämättömästi", kertoi pääministeri Manuel Valls ranskalaislehti Le Monden mukaan.

Valls puhui yleisölle Creteilin lähiössä Pariisissa, jossa juutalaismiestä ja hänen tyttöystäväänsä kohtaan hyökättiin julmasti joulukuussa.

Le Monden mukaan tilaisuudessa olivat myös Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve ja opetusministeri Najat Vallaud-Belkacem.

Muslimien vastaiset teot lisääntyivät kuusinkertaisesti tammi–maaliskuun aikana verrattuna vuoden 2014 alkuvuoteen, kertoi Ranskassa toimiva l'Observatoire contre l'islamophobie -ryhmä. Kipinän muslimien vastaisille teoille antoi islamistiterroristien tammikuinen hyökkäys satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen. Hyökkäyksessä kuoli 12 ihmistä.

Vain kaksi päivää Charlie Hebdoon tehdyn iskun jälkeen asemies hyökkäsi juutalaiseen kosher-ruokakauppaan Porte de Vincennesissä itäisessä Pariisissa. Ranskan juutalaisyhteisön huoli turvallisuudesta kasvaa, koska juutalaisvastaisten tekojen määrä kaksinkertaistui viime vuonna verrattuna vuoteen 2013.

"Ranskan juutalaisten ei pidä enää olla peloissaan siksi, että he ovat juutalaisia, eikä Ranskan muslimien siksi, että he ovat muslimeja", Valls sanoi.

Juutalaisten ja muslimien lisäksi syrjinnästä kärsivät myös pääasiassa Romaniasta ja Bulgariasta kotoisin olevat romanit.

Hallituksen rasisminvastaisen ohjelman tavoitteena on perustaa kansallinen yksikkö, joka taistelee viharikoksia vastaan verkossa. Myös koulutusjärjestelmään tehdään muutoksia: opettajankoulutusta vahvistetaan, rehtoreita rohkaistaan raportoimaan tapauksista, ja oppilaita viedään vierailemaan merkittäville historiallisille muistomerkeille.

Ohjelma juutalaisvastaisuuden ja rasismin kitkemiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi toteutetaan vuosina 2015–2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat