Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libyan Isis videoi noin 30 etiopialaisen kristityn mestauksen

Etiopia tuomitsi teon, mutta ei vahvistanut uhrien kansallisuutta

Ulkomaat
 

Jihadistijärjestö Isisiin kytköksissä oleva terroristijärjestö julkaisi sunnuntaina internetissä videon, jossa se näyttää mestaavan noin kolmekymmentä etiopialaista kristittyä Libyassa.

Noin puolen tunnin videolla terroristit esittelevät kahta siepattua ryhmää, joiden väitetään olevan "ristin seuraajia Etiopian viholliskirkosta", uutistoimisto AFP raportoi.

Huppupäinen terroristi uhkaa videolla siepattuja kuolemalla, elleivät nämä suostu kääntymään islamiin. Lopulta terroristit katkaisevat kaulan noin kahdeltatoista mieheltä rannalla. Toinen noin 16 hengen ryhmä teloitetaan ampumalla aavikolla.

Videolla myös esitetään kuvaa Syyriasta, jossa paikalliset kristityt kertovat suostuneensa maksamaan terroristijärjestö Isisille lisäveroa, minkä ansiosta heidän henkensä on säästynyt.

Videolla näkyy Isis-järjestön mediasiiven logo.

Etiopian hallitus tuomitsi sunnuntaina videon, mutta ei voinut vahvistaa, tapettiinko videolla sen kansalaisia.

Useat jihadistiryhmät Libyassa ovat vannoneet uskollisuutta Isis-järjestölle, joka on perustanut "islamilaisen valtion" Syyriaan ja Irakiin.

Tilanne Libyassa on ollut sekasortoinen alkaen vuodesta 2011, jolloin kapinalliset syöksivät hirmuhallitsija Muammar Gaddafin vallasta sotilasliitto Naton tuella.

Gaddafin kaaduttua Libyaan ei ole saatu pysyvää hallintoa. Libya on ajautunut vallasta kamppailevien hajanaisten ryhmien taistelutantereeksi. Gaddafin sotilashallinnon jäljiltä Libyassa on erityisen paljon aseita.

Sekasortoisessa öljyvaltiossa on runsaasti siirtotyöläisiä muualta Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Saharan eteläpuolelta. Libya on myös Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten kauttakulkumaa.

Helmikuussa Isis julkaisi videon, jossa se mestasi 21 egyptiläistä kristittyä. Tämän jälkeen Egypti teki Isisiä vastaan ilmaiskuja yhteistyössä Libyan kansainvälisesti tunnustetun hallituksen kanssa.

Isis vainoaa kristittyjen lisäksi myös muita alueen vähemmistöjä. Terroristijärjestö on suhtautunut murhanhimoisesti erityisesti shiiamuslimeihin ja Irakissa asuviin jesideihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat