Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio sai ensi kertaa ehdokkaita Kuubassa

Ulkomaat
 
Estudios Revolucion Reuters
Kuuban entinen johtaja Fidel Castro äänesti Havannassa.
Kuuban entinen johtaja Fidel Castro äänesti Havannassa. Kuva: Estudios Revolucion Reuters

Kommunistipuolueen ehdokkaat veivät kaikki 12 589 paikkaa Kuuban paikallisvaaleissa sunnuntaina. Äänestys oli silti pieni voitto oppositiolle, sillä ehdolla oli ensi kertaa kommunistihallituksen vastustajia sitten vuoden 1959 vallankumouksen, kertoi uutistoimisto Reuters.

Lakimies ja toimittaja Hildebrando Chaviano, 65, sekä tietojenkäsittelytieteilijä Yuniel López, 26, pyrkivät paikallisvaltuustoihin pääkaupungissa Havannassa.

Oppositioehdokkaiden ilmaantumisen voisi tulkita Kuuban johtajien haluna kohentaa välejään Yhdysvaltoihin, jonka kanssa se on sopinut suhteiden normalisoimisesta. Viime viikolla Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama esitti Kuuban poistamista terrorismia tukevien maiden listalta.

Oppositioehdokkaiden mukaan kyse oli enemmänkin hallinnolle sattuneesta vahingosta. Paikallisvaaleissa ehdokasasettelu on asukkaiden käsissä, ja oppositioehdokkaiden naapurit uskalsivat ilmoittaa tuestaan.

Kuubalaismedian mukaan myös maan entinen johtaja ja maata yksinvaltaisesti hallitsevan kommunistipuolueen perustanut Fidel Castro, 88, äänesti sunnuntaina.

Sairastellut Castro esiintyy julkisuudessa vain harvoin.

Castrosta julkaistujen kuvien kuvaushetkiä on kuitenkin vaikea täysin varmistaa, sillä Kuuban media on hallituksen valvonnassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat