Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britanniassa olisi käyttöä prinsessalle, prinssille ei niinkään

Tyttö on tilauksessa, kun brittien kuninkaallinen vaalivauva tekee tuloaan

Ulkomaat
 
Cathal McNaughton Reuters
Lontoolaisen Saint Mary's -sairaalan ulkopuolelle asettuneet kuninkaallisen perheen ihailijat odottivat iloisia uutisia maanantaina.
Lontoolaisen Saint Mary's -sairaalan ulkopuolelle asettuneet kuninkaallisen perheen ihailijat odottivat iloisia uutisia maanantaina. Kuva: Cathal McNaughton Reuters

Se voi tapahtua nyt minä päivänä hyvänsä: Cambridgen herttuatar Catherine kiidätetään takaoven kautta lontoolaiseen yksityissairaalaan, ja synnytys alkaa.

Maanantaina hovi ilmoitti, että prinssi William on isyyslomalla ja muilla vapailla kesäkuun alkuun. Ambulanssihelikopteri saa odottaa, kun kuninkaallinen lentäjä vartioi vaimonsa vierellä.

Fakta

Pikkuveli ei enää ohita isosiskoa

 Laki kruununperimisjärjestyksestä muuttui Britanniassa maaliskuussa.

 Pikkuveli ei enää ohita isosiskoaan, vaan jono menee ikäjärjestyksessä.

 Uusi sääntö koskee kuitenkin vain lapsia, jotka ovat syntyneet 28. lokakuuta 2011 jälkeen.

 Näin prinssi Williamin mahdolliset tulevat pojat eivät ohita jonossa mahdollisia isosiskojaan. Vanhempia kuninkaallisia uudistus ei koske.

Katen ja Williamin toisen lapsen syntymä aiheuttaa sydämentykytystä vannoutuneimpien rojalistien rinnassa.

Kaikkein innokkaimmat ovat jo alkaneet suunnata synnytyssairaalan suuntaan Lontoon Paddingtoniin. Perinteisesti mukaan kuuluu pakata Britannian lippu, kenttätuoli ja eväät.

Vauvainto on kuitenkin huomattavasti laantunut sitten heinäkuun 2013, jolloin Katen ja Williamin esikoinen prinssi George syntyi. Kuninkaallisesta vauvasta on tullut lähes tavallinen vauva – eli sangen epäkiinnostava pieni yksilö.

Sukulaisten lisäksi ehkä innokkaimmin uutta vauvaa odottaa pääministeri David Cameron.

Britannian parlamenttivaalit pidetään 7. toukokuuta, mutta Cameron konservatiivipuolueineen ei ole ollut oikein iskussa. Sopivasti vaalien alla syntyvä piltti voisi tuoda nostetta istuvalle pääministerille.

Herttuapari ei kuulemma tiedä vauvansa sukupuolta, mutta tyttö on ainakin monella rojalistilla tilauksessa. Kyse ei ole vain siitä, että prinssin perään sopisi tasapainon vuoksi prinsessa.

Kyse on siitä, että prinsessoilla on prinssejä enemmän kysyntää kuninkaallisilla brändimarkkinoilla.

Prinsessat ovat prinssejä kuvatumpia ja seuratumpia. Kirkasvärisine mekkoineen prinsessat erottuvat paremmin valokuvissakin.

Aikuisia prinssejä ei sen sijaan juuri tunnista muusta tummapukuisesta herraseurueesta. Brittikuninkaallisilla on tietysti se etu, että miehetkin voivat käyttää hametta eli kilttiä. Jokapäiväiseksi asuksi se ei silti sovi.

Prinsessat hyödyttävät myös liike-elämää ja kansantaloutta prinssejä enemmän.

Kaupanalan tutkimuslaitoksen johtaja Joshua Bamfield arvioi maanantaina The Telegraph -lehdessä, että prinsessat antavat lisäpotkua muotiteollisuudelle koko ikänsä. Kansantalouden etu olisikin täyttää kuningashuone prinsessoilla.

Toinen prinssi Georgen kaveriksi olisi vähän tylsää. Kakkosprinssilläkin on kuitenkin se etu puolellaan, että hallitsijan velvollisuudet iskevät vain poikkeustapauksessa.

Voi rentoutua ja pitää hauskaa, ihan niin kuin setä eli prinssi Harry.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat