Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukrainassa jopa satoja ulkomaalaistaistelijoita

Selvityksessä viitteitä myös suomalaisten osallistumisesta taisteluihin

Ulkomaat
 

Ukrainan sota on houkutellut niin hallituksen joukkojen kuin kapinallistenkin puolelle satoja ulkomaalaisia taistelijoita, selviää tuoreesta puolalaistutkimuksesta.

Maaliskuisen tutkimuksen mukaan ulkomaalaisia taistelijoita on Ukrainassa yhteensä korkeintaan noin kuusisataa. Taistelijat ovat eri maista tulleita vapaaehtoisia.

Puolalaistutkimus löysi viitteitä siitä, että taisteluihin olisi osallistunut myös suomalaisia. Tutkija Kacper Rekawek tosin huomauttaa, että pohjoismaalaisten kansallisuudet saattavat mennä Ukrainassa sekaisin, koska kaikkia pohjoismaista tulleita kutsutaan alueella usein "viikingeiksi".

Kaikkiaan taisteluihin on osallistunut Suomesta, Ruotsista ja Norjasta noin 20 taistelijaa, joista kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat sotineet Ukrainan puolella.

"Vapaaehtoiset Suomesta, Ruotsista ja Baltian maista haluavat taistella Venäjään tai Ukrainaan liittyvien historiallisten yhteyksien vuoksi. He ovat myös käyneet sotia Venäjän kanssa, ja Ukrainassa tämä ymmärretään", Rekawek toteaa.

Tutkimuksen luvuissa eivät ole mukana Venäjän armeijan joukot. Heitä on Itä-Ukrainassa esimerkiksi puolustusta ja turvallisuutta tutkivan brittiläisen Rusi-tutkimuslaitoksen helmikuisen tutkimuksen mukaan noin 10 000. Lisäksi Venäjällä on laitoksen mukaan joukkoja valloittamallaan Krimin niemimaalla 29 000–30 000. Venäjä on toistuvasti kiistänyt, että sillä olisi joukkojaan Ukrainassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on väittänyt, että Ukrainan hallituksen puolella taistelee sotilasliitto Naton joukkoja. Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Putinin väitteet ovat hölynpölyä.

"Ongelma on, että Ukrainassa on venäläisjoukkoja, ja Venäjä auttaa varustamaan kapinallisia", Stoltenberg sanoi.

Puolan ulkopoliittisen instituutin tekemä selvitys tukee Stoltenbergin näkemystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat