Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Säteilevä lennokki hämmästytti Japanissa

Japanin pääministerin toimiston katolta löytyi radioaktiivinen lennokki

Ulkomaat
 
Thomas Peters Reuters
Viranomaiset kantoivat Japanin pääministerin toimiston katolta pois sinistä laatikkoa, jossa lennokki tiettävästi oli.
Viranomaiset kantoivat Japanin pääministerin toimiston katolta pois sinistä laatikkoa, jossa lennokki tiettävästi oli. Kuva: Thomas Peters Reuters

Japanin pääministerin Shinzo Aben toimiston katolta Tokiossa löytyi keskiviikkoaamuna outo lennokki, jonka mukana oli radioaktiivisesta säteilystä varoittava tarra.

Lennokissa oli kamera sekä muovinen säiliö, jossa oli nestettä. Säiliöstä mitattiin hyvin pieni määrä radioaktiivista säteilyä, kertoi Japanin yleisradioyhtiö NHK verkkosivuillaan.

Keskiviikkona ei tiedetty, miksi lennokki oli päätynyt pääministerin toimiston katolle tai kuka sitä oli lennättänyt. Japanissa ei ole rajoitettu radio-ohjattavien lennokkien lennättämistä.

Japanin hallitus piti lennokin päätymistä toimistolle huolestuttavana.

"Tämä tilanne koskee Japanin hallituksen keskusta, pääministerin toimistoa, ja aloitamme kaikki tarvittavat toimet, mukaan lukien yksityiskohtaisen poliisitutkinnan", sanoi hallituksen tiedottaja Yoshihide Suga uutistoimisto Reutersin mukaan.

NHK:n mukaan lennokki oli neljän potkurin avulla lentävä malli ja sen läpimitta oli noin puoli metriä.

Poliisi arveli säteilylähteen olevan cesiumia. Säteilyä oli niin vähän, ettei se poliisin mukaan aiheuttanut vaaraa ihmisten terveydelle. Pääministeri Abe itse oli keskiviikkona Indonesiassa Aasian ja Afrikan maiden huippukokouksessa.

Japanissa on viime aikoina kiistelty ydinvoimasta. Pääministeri Abe kuuluu ydinvoiman kannattajiin. Hän haluaisi avata vuoden 2011 tsunamin jälkeen suljettuja ydinvoimaloita uudelleen. Niitä suljettiin turvallisuussyistä, kun tsunami aiheutti vakavan ydinvoimalaonnettomuuden Japanin itärannikolla Fukushimassa.

Japanin kaikkien 48 ydinvoimalan pitäminen seisokissa on heikentänyt Japanin kauppatasetta, koska maa on joutunut turvautumaan entistä enemmän fossiilisiin polttoaineisiin, joita se joutuu ostamaan ulkomailta.

Keskiviikkona japanilainen tuomioistuin hyväksyi Sendain ydinvoimalan käynnistämisen lounaisrannikolla Kagoshimassa. Alueen asukkaat olivat pyytäneet tuomioistuinta kieltämään ydinvoimalan käynnistämisen. Kaksi viikkoa sitten Takahaman ydinvoimalan käynnistys keskeytettiin valituksen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat