Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestöt arvostelevat EU:n toimia siirtolaiskriisissä

Oxfam: Vainoa pakeneville pitää tarjota turvallisia reittejä

Ulkomaat
 

Kansalaisjärjestöt ovat pettyneitä EU-johtajien torstaina tekemiin päätöksiin Välimeren siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi. Ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen mukaan EU:n toimet eivät riitä, ne eivät keskity ihmishenkien pelastamiseen eivätkä huomioi pakolaisten oikeuksia.

Avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja arvostelee EU:ta keskittymisestä taisteluun ihmissalakuljettajia vastaan.

"Keskittymällä sysäämään ihmiset ulkopuolelle katkaisemalla olemassa olevat reitit vain pakotetaan ihmiset etsimään henkensä kaupalla muita, mahdollisesti vieläkin vaarallisempia reittejä", järjestön humanitaarinen neuvonantaja Aurelie Ponthieu sanoi tiedotteessa.

Samoilla linjoilla on avustusjärjestö Oxfamin Italian maajohtaja Alessandro Bechini.

"EU:n jäsenvaltioiden pitää noudattaa pakolaissopimusta ja sen henkeä. Vainoa pakenevilla pakolaisilla pitää olla turvallisia ja laillisia reittejä turvapaikanhakuun", hän sanoi järjestön tiedotteessa.

Myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty International piti EU:n toimia riittämättöminä.

"Välimerelle lähetetyillä laivoilla on merkitystä vain, jos ne ovat oikeassa paikassa – kuten operaatio Tritonin kuolettavat seuraukset ovat osoittaneet. Elleivät laivat mene riittävän pitkälle, siirtolaiset ja pakolaiset hukkuvat jatkossakin", Amnestyn Euroopan johtaja Iverna McGowan sanoi.

Triton on EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin valvontaoperaatio, joka partioi Italian lähivesillä.

EU-johtajat päättivät torstaina Brysselissä kolminkertaistaa Välimeren etsintä- ja pelastusoperaatioiden budjetin. Lisäksi päätettiin vapaaehtoisesta ohjelmasta, jossa noin 5 000 Välimeren yli saapuvaa pakolaista sijoitetaan eri puolille Eurooppaa.

Italia pelkää, että tänä vuonna meren yli saapuu jopa 200 000 siirtolaista. Viime viikonloppuna 800 ihmistä hukkui siirtolaisia kuljettaneen laivan upottua Libyan vesillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat