Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten tukikohtaan iskettiin Afganistanissa

Kukaan ei loukkaantunut iskussa

Ulkomaat
 

Monikansalliseen Camp Marmalin sotilastukikohtaan Pohjois-Afganistanissa tehtiin kranaatti-isku perjantaiaamuna. Kukaan ei loukkaantunut iskussa.

Valtaosa Suomen kriisinhallintajoukosta Afganistanissa, noin 60 henkilöä, on sijoitettu Camp Marmaliin.

Suomen puolustusvoimien mukaan tukikohdan ulkopuolelta noin kello 8.30 aamulla ammuttu kranaatti osui tukikohdan lentokentän alueelle.

Iskun tekijä ei ole varmistunut, Puolustusvoimat kertoi tiedotteessaan.

Puolustusvoimien mukaan iskuihin on varauduttu muun muassa turvallisuustoimia tarkistamalla.

Resolute Support -operaatioon osallistuvat monikansalliset joukot kouluttavat ja tukevat Afganistanin turvallisuusviranomaisia. Suomalaisen joukon kokonaisvahvuus operaatiossa on noin 80 henkilöä.

Afganistanin kapinalliset ovat ilmoittaneet avaavansa taistelukauden, ja taistelut eri ryhmittymien välillä ja keskushallintoa vastaan kiihtyvät yleensä huhtikuussa.

Tänä vuonna kapinalliset ovat jo tehneet useita iskuja paikallisia viranomaisia vastaan muun muassa Ghaznin maakunnassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ääri-islamistinen Taleban-liike väitti tehneensä perjantaina 108 hyökkäystä eri puolilla maata.

Reutersin mukaan myös Yhdysvaltojen lentotukikohtaan lähellä Afganistanin pääkaupunkia Kabulia osui perjantaina raketti, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat