Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entinen metallimuusikko kuoli USA:n ilmaiskussa

Al-Qaidan yhdysvaltalainen propagandisti surmattiin

Ulkomaat
 

Yhdysvallat ilmoitti torstaina tappaneensa tammikuussa ilmaiskussa yhdysvaltalaisen Adam Gadahnin, joka oli al-Qaida-järjestön merkittävä propagandisti.

Gadahn, 36, kuoli ilmeisesti Yhdysvaltain "terrorisminvastaisessa operaatiossa" Pakistanin ja Afganistanin raja-alueella. Iskussa kuolivat myös al-Qaidan panttivankeina pitämät avustustyöntekijät yhdysvaltalainen Warren Weinstein ja italialainen Giovanni Lo Porto.

Adam Gadahn tuli tunnetuksi englanninkielisistä propagandavideoistaan, jossa hän kertoi kääntymisestään jihadistiksi ja uhkasi länsimaita iskuilla.

Al-Qaida-johtaja Osama bin Ladenin kuoleman jälkeen Gadahn, taistelijanimeltään Azzam al-Amriki, keskittyi erityisesti lietsomaan länsimaissa asuvia yksinäisiä susia terrori-iskuihin.

Adam Gadahnin kerrotaan olleen lapsena sulkeutunut, mutta häntä pidettiin poikkeuksellisen lahjakkaana.

Teini-iässä Gadahn löysi death metal -alakulttuurin. Hän kävi kirjeenvaihtoa satojen muiden fanien ja muusikoiden kanssa, perusti yhden miehen death metal -yhtyeen ja kirjoitti alan lehtiin.

1990-luvun puolivälissä Gadahn vaikutti pettyneeltä musiikinlajin kaupallistumiseen.

Gadahn kertoi myöhemmin hakeutuneensa ensin evankelikaalisen kristillisten yhteisön piiriin, mutta kokeneensa kristinuskon ontoksi. Internetistä hän löysi islamia käsittelevät keskustelusivustot.

17-vuotiaana Gadahn julkaisi Etelä-Kalifornian yliopiston verkkosivulla lausunnon, jossa ilmoitti kääntyneensä islamiin ja hyljänneensä "demonisen" metallimusiikin, kertoo uutistoimisto AFP.

Pian tämän jälkeen, ilmeisesti vuonna 1998, Gadahn lähti Pakistaniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat