Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hillary Clinton joutui keskelle uutta skandaalia

Lehti: Clintonien säätiö sai lahjoituksen liikemieheltä, joka hyötyi entisen ulkoministerin päätöksistä

Ulkomaat
 
Hillary Clinton
Hillary Clinton

Yhdysvaltain presidentiksi pyrkivä Hillary Clinton on sotkeutunut uuteen, toistaiseksi vakavimpaan skandaaliin. Sotku hallitsi sunnuntain poliittisia keskusteluohjelmia.

The New York Times -lehti paljasti, että Clintonien perhesäätiö on saanut yhteensä kymmenien miljoonien dollarien lahjoituksia kanadalaiselta liikemieheltä Frank Giustralta, joka on tehnyt suurkauppoja venäläisen valtionyhtiön Rosatomin kanssa.

Kaupoissa venäläisten haltuun on siirtynyt Giustran yritys Uranium One ja samalla merkittäviä uraaniesiintymiä Kazakstanissa ja Yhdysvalloissa. Seurauksena Rosatomista tuli yksi maailman suurimmista uraanin tuottajista ja merkittävä peluri Yhdysvaltain uraanimarkkinoilla. Tämän takia kaupat vaativat luvan Yhdysvaltain ulkoministeriöltä.

Ulkoministeriö oli antanut luvan kauppoihin aikana, jolloin ministerinä toimi Hillary Clinton. Tämä herättää epäilyksen, että Clinton on suosinut Giustraa tämän lahjoitusten takia.

Asiasta tekee vielä epäilyttävämmän se, että ulkoministerikautensa alussa Clinton lupasi ilmoittaa Valkoiselle talolle kaikki perhesäätiön saamat merkittävät lahjoitukset. Clinton ei kuitenkaan ilmoittanut Giustran lahjoitusta, minkä säätiö selittää johtuvan kirjausvirheestä.

Myös entisellä presidentillä Bill Clintonilla on yhteys uraanikauppoihin. Hän vieraili Giustran kanssa Kazakstanissa ennen kauppoja.

Kun venäläiset olivat ilmoittaneet haluavansa ostaa Uranium Onen mutteivät olleet vielä saaneet siihen lupaa Yhdysvaltain ulkoministeriöltä, Bill Clinton sai puolen miljoonan dollarin korvauksen puheesta, jonka hän piti Moskovassa. Rahat maksoi venäläinen investointipankki, jolla on yhteyksiä Kremliin.

Lahjoitusten ja kaupan yhteydet paljasti oikeistolaisen Hoover-instituutin tutkija Peter Schweizer uudessa kirjassaan Clinton Cash (Clintonien rahat). The New York Timesin toimittajat jatkoivat aiheen tutkimista.

Hillary Clinton on kiistänyt, että säätiön lahjoituksilla ja ulkoministeriön myöntämällä luvalla olisi mitään yhteyttä. Kohun vuoksi kaikki Clintonien säätiön saamat lahjoitukset aiotaan kuitenkin käydä läpi tarkkaan.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat