Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moottoripyöräjengi Yön susien matka tyssäsi Puolaan

Ria Novosti: Vaihtoehtoreitti kulkisi Suomen läpi

Ulkomaat
 
Aleksei Družinin AFP
Vladimir Putin tapasi Yön sudet -moottoripyöräjengin jäseniä 2010. Kuvassa jengin johtaja Alexandr Zaldostanov Putinin seurassa.
Vladimir Putin tapasi Yön sudet -moottoripyöräjengin jäseniä 2010. Kuvassa jengin johtaja Alexandr Zaldostanov Putinin seurassa. Kuva: Aleksei Družinin AFP

Venäjältä Eurooppaan pyrkineiden moottoripyöräkerholaisten matka tyssäsi maanantaina Puolan rajalle, kertoo uutistoimisto AFP. Puolan rajavalvontaviranomaiset epäsivät kymmeneltä Vladimir Putinille uskolliselta motoristilta maahanpääsyn.

Äärikansallismielinen moottoripyöräkerho Yön sudet suunnitteli matkaavansa moottoripyörillä 6 000 kilometrin matkan halki Valko-Venäjän, Puolan, Tšekin, Slovakian ja Itävallan.

Päämääränä oli Berliini, missä jengi aikoi juhlia Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa.

Erään jäsenen mukaan kerholaiset pyrkisivät Berliiniin seuraavaksi Suomen kautta, kertoo uutistoimisto Ria Novosti.

Valko-Venäjältä saapuneet motoristit eivät täyttäneet tarvittavia ehtoja maahanpääsylle, rajavartijoiden tiedottaja Dariuz Sienicki kertoi AFP:n mukaan.

Hän ei täsmentänyt syytä sille, miksi jengiläiset käännytettiin takaisin Valko-Venäjälle.

Sienicki korosti, että henkilöiltä voidaan estää maahanpääsy, mikäli heillä ei ole henkilöpapereita, viisumia tai ilmoitettua syytä matkalleen. Jengiläisten hakemukset käsiteltiin tapaus kerrallaan, hän lisäsi.

Moottoripyöräjengin matkasuunnitelma kuohutti Puolaa jo etukäteen.

Yön sudet on vastustanut julkisesti Ukrainaa ja juhlinut Krimin liittämistä Venäjään. Mutta kerholaiset ovat vakuutelleet, ettei syy matkalle ole poliittinen vaan kyseessä on muistotempaus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat