Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Berliiniin ei vedä varakkuus vaan mahdollisuudet

Ulkomaat
 

Berliini ei ole tyypillinen eurooppalainen rikas pääkaupunki, sillä Saksan talouden keskukset ovat etenkin Münchenissä, Hampurissa ja Frankfurtissa.

Nyt vuokrat Berliinissäkin nousevat nopeasti, ja esimerkiksi monissa kaupunginosissa vuosikymmeniä asuneet turkkilaistaustaiset perheet joutuvat muuttamaan kaupungin laidoille.

Kaupungin vetovoima imee kuitenkin sekä sen lähiseuduilta, koko Saksasta että koko Euroopasta uusia ihmisiä. Maaseutumaisilla paikkakunnilla Berliinin ympäristössä on sen takia kova kamppailu nuorista asukkaistaan.

Saksan suurin puolue on liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit (CDU). Se sai 41 prosenttia kaikista äänistä liittopäivävaaleissa syksyllä 2013.

Berliinin osavaltion senaatissa suurin puolue on sosiaalidemokraatit, mutta CDU on pääkaupungissakin yltänyt toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Berliinissä vihreiden valtuustoryhmä sai osavaltiovaaleissa 17 prosentin kannatuksen ja kuluvan vaalikauden pääkaupungin erikoisuus on ollut piraattipuolueen kohtuullisen suuri (8 prosenttia äänistä) valtuustoryhmä.

Berliinin poliittiseen karttaan vaikuttaa myös sen DDR-historia. Kaupungin itäisissä osissa vasemmistopuolue Linke on edelleen hyvin suosittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat