Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiukka Venäjä-linja jatkuu

Ulkomaat
 

Britannia on ollut Venäjä-pakotteissa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin linjoilla. Kun EU päivittää pakotteita taas kesällä, on Britanniassa aloittanut jo uusi hallitus.

Hallituksen vaihdos ei perinteisesti juurikaan vaikuta Britannian ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Näin tiukka linja Venäjää kohtaan jatkuu, vaikka oppositiojohtaja Ed Miliband korvaisi nykyisen pääministerin David Cameronin.

"Venäjän etu on se, että Vladimir Putin tietää mitä tahtoo. Mitä EU haluaa, se ei ole yhtä selvää. Suomen Venäjä-kantaan vaikuttaa historia ja kauppa, ja Britannian kantaan sijoittajat", sanoo Venäjä-tutkimusohjelman johtaja James Nixey Chatham House -ajatuspajasta.

EU:n yhtenäisyys Venäjän edessä tulee olemaan tärkeää myös Britannian uudelle hallitukselle. Maita Venäjän naapurissa on tuettava.

Venäjälle on tyypillistä lännen arvosteleminen. Samaan aikaan venäläiset raharikkaat lähettävät lapsensa Britanniaan kouluun ja perustavat Lontooseen firmat ja kakkosasunnon. Nixeyn mielestä ristiriitaa tulee pitää esillä – vaikka kukaan ei ole venäläisiä karkottamassa.

Jäätyneet konfliktit ovat EU:n Venäjä-suhteen peruskysymyksiä. Voidaanko Ukrainan ja Krimin tilanteen kanssa elää?

Nixey sanoo ihmetelleensä, miten Ukrainalle on tarjottu suomettumisen tietä: "Se on ollut aika loukkaavaa Suomelle."

Tohtori Robin Niblettin mielestä olennaista on auttaa Ukrainaa kehittymään kleptokratiasta oikeusvaltioksi.

Annamari Sipilä HS
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat